X

Armata rusă a bombardat obiective civile din Zaporojie

Oraşul ucrainean Zaporojie (est), cruţat în mare parte de ofensiva rusă şi loc de refugiu pentru oamenii care au fugit din oraşul asediat Mariupol (sud), a fost vizat miercuri de atacuri aeriene, mai ales asupra uneia dintre gările din oraş, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

“Obiective civile din Zaporojie au fost bombardate pentru prima dată. O rachetă a căzut în zona gării Zaporojie-2. Potrivit primelor informaţii, nimeni nu a fost ucis”, a anunţat pe Telegram guvernatorul regional Oleksandr Staruh, care a mai spus că o altă rachetă a căzut într-o grădină botanică.

Citeşte şi: S-a terminat pandemia? Covid se pare că nu a primit mesajul – Black News

Zaporojie este unul dintre capetele coridorul umanitar pe care se deplasează coloane de vehicule, via Berdiansk, pe o distanţă de circa 270 km, celălalt capăt aflându-se la Mariupol, asediat de armata rusă. Totodată, în apropierea Zaporojie se află o centrală nucleară bombardată la 4 martie de ruşi şi ocupată de aceştia. Populaţia oraşului duce lipsă de apă şi hrană şi se ascunde prin adăposturi subterane de mai multe zile.

Citeşte şi: Prima doamnă a Ucrainei se teme pentru viaţa soţului ei – Black News

Pe de altă parte, procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a scris miercuri pe Facebook că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în această ţară au fost ucişi 103 copii, anunţă Reuters. Forţele ruse au lovit peste 400 de centre de educaţie, din care 59 au fost distruse, a adăugat ea. Reuters scrie că nu a putut verifica imediat această informaţie.

Tags: BerdianskIrina VenediktovaMariupolOleksandr StaruhrusiaucrainaZaporojieZaporojie-2
Categorii: Război in Ucraina