X

Armata rusă a distrus un complex industrial din Sumî

Armata rusă a bombardat în ultimele ore un complex industrial în zona Şostka, din regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, făcându-l practic inutilizabil, a transmis marţi, pe contul său de Telegram, şeful administraţiei regionale din Sumî, Dmitro Jiviţki, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Astăzi (luni – n.r.), Şostka a fost bombardată. Instalaţiile industriale, capacităţile de producţie au fost lovite. Depozitele au fost distruse. Din fericire, niciuna dintre aceste companii nu funcţiona în acel moment, şi de aceea sperăm că nu există oameni prinşi sub dărâmături. Dar este imposibil să le refacem şi să le facem să funcţioneze normal. Nu vor putea începe să funcţioneze din nou”, a declarat Jiviţki, citat de agenţia ucraineană Ukrinform.

Citeşte şi: Cu cât punem capăt mai devreme dezastrului GDPR din Europa, cu atât mai bine – Black News

Armata rusă, care a invadat Ucraina la 24 februarie, şi-a concentrat o mare parte din atacuri pe distrugerea instalaţiilor militare, a aerodromurilor şi aeroporturilor, a infrastructurilor şi centrelor industriale.

Nu departe de Sumî, în Harkov, s-a produs un incendiu de proporţii în urma bombardamentelor de luni spre marţi asupra unei zone situate în apropierea pieţei centrale din oraş.

Vezi şi: Protest anti-război, în direct la televiziunea de stat din Rusia – VIDEO – Black News

După cum informează portalul Suspilne Harkov pe contul său de Telegram, care citează surse din cadrul Serviciului de Stat pentru Urgenţe din Ucraina, serviciile de prim ajutor s-au deplasat în zonă. Nu se ştie deocamdată dacă există victime, nici care este cuantumul pagubelor materiale, însă alarmele au sunat toată noaptea, iar cetăţenii din zonă au declarat că explozii s-au produs fără încetare. 

Tags: Dmitro JiviţkirusiaŞostkaSumîucraina
Categorii: Război in Ucraina