X

Armata rusă a lansat o contraofensivă în regiunea Kursk

Armata rusă a lansat o contraofensivă în regiunea Kursk

Forțele ruse au inițiat o contraofensivă locală în districtul Korenevski din regiunea Kursk, potrivit canalului de Telegram Rîbari, citat de Vajnîe Istorii.

În același timp, sursa de monitorizare militară DeepStateMap a raportat deteriorarea situației pe flancul stâng al forțelor armate ucrainene (AFU) din regiune. Regimentul 51 de parașutiști și Brigada 155 de pușcași marini din armata rusă sunt implicate în ofensivă, conform canalului Two Majors.

Trupele ruse ar fi capturat localitățile Gordeevka și Vneszapnoie pe flancul vestic al capului de pod AFU. În plus, forțele ruse ar fi avansat în apropierea așezărilor Biakhovo, Snagost, Apanasovka și Viktorovka. Analistul militar Ian Matveev consideră că obiectivul principal al rușilor este deblocarea districtului Glușkovski, alegând acest loc de atac pentru a viza zone mai îndepărtate de principalele linii de aprovizionare ale AFU.

Contraofensiva rusă în regiunea Kursk a fost confirmată indirect de sistemul de monitorizare NASA FIRMS, conform Novosti Donbassa. Între timp, Uniunea Europeană a exprimat îngrijorări cu privire la posibilul transfer de rachete balistice către Rusia de către Iran, ceea ce ar putea reprezenta o escaladare semnificativă a sprijinului militar iranian pentru Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, a declarat Stavros Lambrinidis, reprezentantul permanent al UE la ONU.

Tags: a lansatarmata rusao contraofensivăregiunea Kursk
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei