Armata rusă a neutralizat peste 100 de drone ucrainene în atacurile nocturne

Publicat:

Armata rusă a neutralizat peste 100 de drone ucrainene în atacurile nocturne

Rusia susţine că a distrus sau interceptat peste 100 de drone ucrainene în noaptea de joi spre vineri, în cursul unor atacuri lansate asupra sud-vestului teritoriului rus şi a Crimeei ocupate, relatează France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

Ministerul Apărării rus afirmă într-un comunicat că au fost neutralizate 51 de drone aeriene care au atacat Crimeea, alte 44 deasupra regiunii Krasnodar, şase deasupra regiunii Belgorod şi încă una deasupra regiunii Kursk.


Citeşte şi: UE sprijină îmbunătăţirea cooperării dintre Ucraina şi Republica Moldova în ceea ce priveşte trecerea frontierei – Stiripesurse.md

“În cursul nopţii, aviaţia navală şi vasele de patrulare ale Flotei ruse din Marea Neagră au distrus şase drone navale în apele Mării Negre”, se spune în comunicat.

Armata rusă a neutralizat peste 100 de drone ucrainene în atacurile nocturne

Autorităţile au reuşit să limiteze incendiul de la rafinăria petrolieră rusă Tuapse, care a izbucnit după un atac cu drone ucrainene, au declarat oficiali din regiunea Krasnodar, citaţi de Reuters.

În acelaşi timp, o staţie electrică a fost avariată în Sevastopol, baza Flotei ruse din Marea Neagră, în urma atacului cu drone de noaptea trecută, a indicat pe Telegram guvernatorul local Mihail Razvojaev, anunţând întreruperi în alimentarea cu curent electric în unele zone ale oraşului-port.

“Având în vedere situaţia, am luat decizia de a anula cursurile în toate şcolile, instituţiile de învăţământ secundar profesional şi de a închide grădiniţele”, a afirmat responsabilul prorus, citat de Reuters.

Armata rusă afirmă că respinge cu regularitate atacurile nocturne cu drone ucrainene, dar rareori revendică doborârea unui număr atât de mare de aparate.

Armata rusă a neutralizat peste 100 de drone ucrainene în atacurile nocturne

Guvernatorul regiunii Belgorod, situată la frontiera cu Ucraina, a anunţat moartea unei mame şi a copilului ei de patru ani în timpul unui atac cu drone asupra localităţii Oktiabrski.

O maşină la bordul căreia se aflau patru persoane a fost vizată de o dronă, mama a decedat pe loc, iar copilul ei de patru ani a muritt mai târziu, din cauza rănilor, la spital, a declarat Viaceslav Gladkov, precizând că o altă dronă a vizat o staţie de benzină în apropiere de satul Bessonovka.

Regiunea de frontieră Belgorod este vizată deseori în ultimul timp de drone ucrainene, Kievul avertizând Moscova că va muta pe teritoriul rus războiul pe care Rusia l-a declanşat în urmă cu peste doi ani împotriva Ucrainei, unde oraşe şi sate întregi au fost transformate în ruine, milioane de ucraineni au fost constrânşi să-şi părăsească casele fugind din calea ostilităţilor, iar mii au fost ucişi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.