X

Armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk

Armata rusă a provocat “distrugeri catastrofale” la Lisiciansk, oraş ce se învecinează cu Severodoneţk, în Donbas (est), a anunţat marţi guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, informează AFP, potrivit agerpres.

“Lupte (în curs) în zona industrială a (oraşului) Severdoneţk şi distrugeri catastrofale la Lisiciansk”, a raportat Gaidai pe Telegram, apreciind că “ultimele 24 de ore au fost dificile” pentru forţele ucrainene.

Citeşte şi: Mohammed bin Salman a ajuns la Cairo – Black News

Potrivit lui Gaidai, “loviturile asupra celor trei poduri deja distruse care leagă Severodoneţk şi Lisiciansk” continuă, izolând în continuare primul dintre cele două oraşe, cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori, de restul teritoriilor controlate de Kiev.

“Ruşii vor să cucerească cu totul regiunea Lugansk” – pe care ei o controlează aproape în totalitate – “înainte de (duminică) 26 iunie”, a afirmat Gaidai. “Însă ei nu vor reuşi să facă aceasta în cinci zile”, a estimat el.

Citeşte şi: Dmitri Muratov şi-a licitat medalia de Nobel pentru copiii ucraineni – Black News

Serghei Gaidai a descris noaptea de luni spre marţi ca fiind “liniştea de dinaintea furtunii”, anticipând noi lovituri de artilerie ruse în timpul zilei.

Guvernatorul regiunii Lugansk a mai informat că “un trup neînsufleţit şi o persoană rănită” au fost găsite marţi dimineaţa.

Tags: DonbasLisicianskLuganskrusiaSerghei GaidaiSeverodoneţkucraina
Categorii: Război in Ucraina