Armata rusă a reuşit să pună sub control incendiul de la depozitul de muniţie – VIDEO

Publicat:

Armata rusă a anunţat marţi că incendiul de la un depozit de muniţie din Siberia este complet stăpânit şi focarele au fost lichidate, relatează AFP, potrivit agerpres. Douăsprezece persoane au fost rănite, una este dată dispărută şi mii de oameni au fost evacuaţi din cauza focului. 

Incendiul a izbucnit luni la depozitul de obuze al unei unităţi militare din apropiere de oraşul Acinsk, din regiunea Krasnoiarsk, la circa 4000 km est de Moscova. Imaginile şi înregistrările video publicate de martori pe reţelele sociale au arătat un nor uriaş de fum şi au redat mai multe explozii.


Citeşte şi: Coreea de Nord a tras alte rachete neidentificate

Răniţii nu sunt în stare gravă, a menţionat guvernatorul regiunii, Aleksandr Us.

Autorităţile locale au precizat că au fost evacuaţi 9500 de locuitori de pe o rază de 15 km de la locul catastrofei şi a fost declarată stare de urgenţă.

Armata rusă a intervenit cu zece avioane cu apă şi cinci elicoptere şi a trimis peste 70 de specialişti în deminare de la Moscova.

Ministrul adjunct al apărării, Dmitri Bulgakov, a afirmat într-o conferinţă de presă că explozia a avut cel mai probabil drept cauză o eroare umană.

Citeşte şi: Washingtonul acuză oficial China de manipularea yuanul-ului

Exploziile din depozite de muniţii sunt frecvente în fosta URSS, survenind de multe ori din cauza neglijenţei şi a lipsei de întreţinere a uriaşelor stocuri de arme datând din războiul rece.

Potrivit site-ului de informaţii locale tayga.ru, depozitul afectat de exploziile de luni nu respecta normele antiincendiu, din cauza lipsei de finanţare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.