X

Armata rusă a revendicat ocuparea unui nou sat în estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat ocuparea unui nou sat în estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat sâmbătă ocuparea unui nou sat în estul Ucrainei, unde ea îşi continuă avansarea în faţa unor trupe ucrainene în inferioritate numerică şi în penurie de arme puternice, informează AFP.

Forţele ruse “au eliberat localitatea Kalinove” în regiunea Doneţk, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Acest sat este situat la circa 35 de km de Pokrovsk, un important nod logistic, ţinta de mai multe săptămâni a trupelor ruse care se apropie de el din ce în ce mai mult.

În pofida unui atac surprinzător lansat de Kiev pe 6 august în regiunea Kursk, Moscova continuă să câştige regulat teren în regiunea ucraineană Doneţk, care rămâne epicentrul luptelor.

Joi, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a reiterat dorinţa de neclintit de a cuceri Donbasul, mare zonă industrială în estul Ucrainei, din care face parte regiunea Doneţk.

De asemenea, Putin a declarat că este dispus la negocieri cu Kievul pe baza celor din primăvara lui 2022 dacă Ucraina va solicita aceasta, în condiţiile în care Moscova excludea anterior orice discuţii din cauza atacului ucrainean în regiunea Kursk.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Tags: DoneţkKalinovesatucraina
Externe