Armata rusă a trimis întăriri în regiunea Kursk, unde au loc lupte în urma unei incursiuni ucrainene

Publicat:

Armata rusă a trimis întăriri în regiunea Kursk, unde au loc lupte în urma unei incursiuni ucrainene

Armata rusă a anunţat marţi trimiterea de întăriri în regiunea Kursk la graniţa cu Ucraina, unde circa 300 de soldaţi ucraineni sprijiniţi de tancuri şi blindate au lansat mai devreme un atac asupra unităţile gărzii de frontieră ruse, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Guvernatorul regional din Kursk a susţinut că incursiunea ucraineană a fost respinsă, adăugând totuşi că situaţia este în continuare “dificilă” şi a anunţat că trei civili au murit şi alţi 13 sunt răniţi în urma loviturilor de artilerie şi cu drone ucrainene, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării, care dă de înţeles că lupte sunt în continuare în desfăşurare în respectiva zonă, marţi dimineaţă în jurul orei locale 08:00 circa 300 de soldaţi ucraineni, sprijiniţi de 11 tancuri şi de aproximativ 20 de vehicule blindate au atacat poziţiile unităţilor gărzii de frontieră ruse.

Potrivit aceluiaşi comunicat, “trupele ruse amplasate la graniţă, împreună cu unităţi ale Serviciului Federal de Securitate (FSB), resping atacurile şi execută foc asupra inamicului în zona frontierei de stat şi asupra rezervelor (armatei ucrainene) în regiunea Sumî” din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării mai menţionează că a introdus în luptă şi aviaţia contra blindatelor ucrainene şi că de asemenea a deplasat rezerve în zona de ostilităţi de la graniţă.

Incursiuni similare în regiunile ruse frontaliere cu Ucraina au fost revendicate în ultimele luni de grupuri de combatanţi ruşi pro-ucraineni, cum ar fi de pildă cele auto-intitulate “Legiunea libertăţii Rusiei” sau “Corpul voluntarilor ruşi”.

Tot marţi, un responsabil al ocupaţiei ruse din provincia ucraineană sudică Herson, Vladimir Saldo, a semnalat o incursiune ucraineană pe istmul Tendra de la Marea Neagră. Potrivit acestuia, trupele ucrainene au încercat să debarce pe acea fâşie îngustă de pământ folosind 12 vedete rapide, dar el susţine că au fost respinse.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Responsabilii ucraineni nu au comentat aceste incursiuni, în timp ce Rusia a revendicat în aceeaşi zi ocuparea încă unui sat în estul Ucrainei, unde trupele ruse înaintează treptat către două oraşe importante din punct de vedere strategic pentru logistica armatei ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo

Actriţa Meg Ryan va fi recompensată cu premiul onorific la a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo Actriţa Meg Ryan va primi...

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia

Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia Hugo Boss şi-a vândut afacerea din Rusia partenerului Stockmann, a anunţat luni brandul german de lux, fără a...

TikTok retrage definitiv programul său de recompense ‘Lite’ din Uniunea Europeană

TikTok retrage definitiv programul său de recompense 'Lite' din Uniunea Europeană Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a acceptat să retragă...

Taxele locale pentru anul 2024 în municipiul Chișinău se aplică din 26 iulie

Taxele locale pentru anul 2024 în municipiul Chișinău se aplică din 26 iulie Taxele locale pentru anul 2024, aprobate recent de către Consiliul municipal Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.