X

Armata rusă afirmă că a încercuit două oraşe din sud. Vehicule militare ruse au pătruns în Harkov

Armata rusă a afirmat, duminică, că a încercuit două mari oraşe din sudul Ucrainei, Herson şi Berdeansk, în a patra zi a invaziei în ţară. Autorităţile de la Harkov au anunţat că vehicule militare ruseşti au ajuns în centrul oraşului şi cer populaţiei să nu iasă din case, scrie AFP, potrivit news.ro .

“În ultimele 24 de ore, forţele armatei ruse au blocat complet oraşele Herson şi Berdeansk”, care numără 290.000, respectiv 110.000 de locuitori, a indicat ministrul rus al Apărării, citat de agenţia TASS.

Citește și: Numeroase bănci ruseşti, excluse din sistemul de plăţi SWIFT

Autorităţile de la Harkov (nord-est), al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, au anunţat duminică o “pătrundere” a armatei ruse până în centru, în a patra zi a invaziei de către Moscova.

“A existat o pătrundere a vehiculelor uşoare ale inamicului rus în oraşul Harkov, inclusiv în partea centrală”, a indicat, pe Facebook, un responsabil local, Oleg Sinegubov, indicând că luptele continuă şi face apel la cei 1,4 milioane de locuitori să nu iasă din case.

Citește și: Boris Johnson: Preşedintele Zelenski şi poporul ucrainean dau dovadă de un eroism uluitor în faţa invaziei ruse

 

Tags: BerdeanskharkovHersonmoscovaOleg Sinegubovucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina