Armata rusă afirmă că urmăreşte îndeaproape forţele navale americane către Siria

Publicat:

Armata rusă a anunţat miercuri că urmăreşte îndeaproape situaţia din jurul Siriei şi că a observat forţe navale americane îndreptându-se către Golf, relatează Reuters, conform agerpres.

Marina americană a afirmat marţi că un grup naval al SUA, în frunte cu portavionul USS Harry S. Truman, se va îndrepta miercuri către Orientul Mijlociu şi Europa.


Citește și : Siria : Armata evacuează principalele aeroporturi şi baze militare aeriene, înainte de o posibilă acţiune americană (OSDO)

Armata rusă a precizat că grupul naval american ar fi trebuit să sosească în zona Orientului Mijlociu la începutul lunii mai.

‘Urmărim cu atenţie situaţia din jurul Siriei şi din regiune’, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ministerul a reacţionat de asemenea la avertismentul lansat de preşedintele american Donald Trump privind o acţiune militară iminentă în Siria.

Citește și : Zuckerberg : Facebook ia în considerare să intenteze un proces în urma scandalului „Cambridge Analytica”

‘În loc să vorbească despre disponibilitatea coaliţiei de a lansa rachete asupra Siriei, Statele Unite ar face mai bine să reconstruiască oraşul distrus (Raqqa) şi să ofere ajutor populaţiei afectate’, a spus Ministerul rus al Apărării care a reiterat afirmaţiile că atacul cu arme chimice asupra oraşului sirian Douma ar fi fost înscenat de ‘Căştile Albe’, organizaţie de salvatori-voluntari sirieni aflaţi în zona rebelă, respingând totodată acuzaţiile statelor occidentale potrivit cărora forţele guvernului sirian ar fi responsabile pentru acest atac.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 31 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 31 iulie în Istorie 31 iulie este a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 31 iulie 2024 

Horoscop 31 iulie 2024  Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi ai zodiacului. Pentru Raci se anunţă câştiguri financiare neaşteptate, iar Scorpionii sunt mai...

Parlamentul Turciei a adoptat o dispoziţie controversată privind eutanasierea câinilor vagabonzi

Parlamentul Turciei a adoptat o dispoziţie controversată privind eutanasierea câinilor vagabonzi Deputaţii turci au adoptat luni un articol de lege ce prevede eutanasierea câinilor vagabonzi...

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice DJ Barbara Butch, care a participat la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.