X

Armata rusă continuă să bombardeze Mariupolul

Luptele grele şi atacurile aeriene ale trupelor ruse continuă la Mariupol, în sud-estul Ucrainei, în timp ce situaţia umanitară din acest oraş-port strategic la Marea Azov se agravează, potrivit unui raport al serviciilor secrete britanice despre evoluţiile de ultimă oră de pe frontul ucrainean, citat de EFE, potrivit agerpres.

Cea mai mare parte a locuitorilor care au rămas în oraş “nu are electricitate, acces la mijloace de comunicare, medicamente, încălzire şi apă. Forţele ruse au împiedicat accesul ajutoarelor umanitare, probabil pentru a exercita presiuni asupra apărătorilor acestor locuri şi a-i forţa să se predea”, se menţionează în acest raport, dat publicităţii de Ministerul britanic al Apărării.

Şeful guvernului de la Londra, Boris Johnson, a publicat marţi seara pe reţele de social media un video în care îi îndeamnă pe cetăţenii ruşi, cu câteva fraze rostite în limba rusă, să încerce să afle despre “atrocităţile” pe care trupele Kremlinului le-au comis în Ucraina, pentru a ieşi din bula informaţională construită de propaganda de stat.

Citește și: EXPLOZII în regiunea Liov din vestul Ucrainei – Black News

Citeşte şi: Ca-n vremurile bune: Barack Obama şi Joe Biden s-au revăzut la Casa Albă – Black News

Tags: marea azovMariupolrusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina