Armata rusă lansează atacuri cu infanterie pentru a-și conserva vehiculele blindate

Publicat:

Armata rusă lansează atacuri cu infanterie pentru a-și conserva vehiculele blindate

Comandanții armatei ruse sacrifică soldați în atacuri cu infanterie pentru a-și conserva vehiculele blindate, spun experții în apărare, relatează Evening Standard.

Analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) au subliniat că liderii militari ai Rusiei par să lucreze la constituirea unor forțe de rezervă pentru a „suplini” pierderile grele de pe câmpul de luptă, astfel încât să poată fi lansată o ofensivă în cursul verii fără „a lua o pauză operațională semnificativă” de la atacurile din primăvară, mai limitate, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

„Comandamentul militar rus pare să formeze rezerve capabile să susțină operațiunile ofensive în curs de desfășurare în Ucraina, dar este puțin probabil ca aceste rezerve să fie capabile să funcționeze în calitate de formațiuni legate de pătrundere/exploatare pe scară largă în acest an”, au scris analiștii.

„Pierderile de efective rusești pe scară largă sunt probabil mai semnificative decât pierderile de vehicule blindate în acest moment al războiului, în special din moment ce forțele rusești și-au ajustat tacticile și au trecut la atacuri cu infanterie numeroasă pentru a conserva vehiculele blindate cu prețul unor pierderi mai mari de efective în toamna (toamna) 2023”, subliniază ISW.

Experții de la institutul de cercetare din Washington au explicat în continuare că deși nu se poate deduce pe baza informațiilor din surse deschise ce fel de „rezerve strategice” formează Rusia, forța de luptă și limitările materiale cunoscute sugerează că acestea nu vor fi angajate drept formațiuni coerente pe câmpul de luptă, ci pentru a completa cu ajutorul lor pierderile de pe front.

Totodată, arată analiștii „formarea de rezerve suplimentare ar îngădui probabil armatei ruse să completeze pierderile din Ucraina fără a lua o pauză operațională semnificativă între eforturile ofensive localizate în curs ale Rusiei din această primăvară și efortul ofensiv anticipat al Rusiei din vara anului 2024, pe care ISW a evaluat anterior că forțele rusești încearcă să îl evite în ciuda condițiilor meteorologice și a terenului dificil”.

ISW a mai subliniat că „tacticile ofensive rusești vor exercita probabil o presiune din ce în ce mai mare” asupra apărării ucrainene” atâta timp cât vor persista întârzierile în ceea ce privește asistența de securitate occidentală” iar ucrainenii vor avea deficit de muniții.

Se apreciază că ritmul operațiunilor rusești s-a mai diminuat parțial din cauza faptului că armata rusă a suferit „pierderi grele” în timpul luptelor pentru cucerirea orașului Avdiivka din provincia Donețk.

Trupele rusești ar încerca acum să captureze mai multe sate din apropierea orașului Donețk, inclusiv Orlivka, Tonenke, Pervomaiske și Nevelske.

Armata lui Vladmirf Putin a suferit pierderi record de aproape 1.000 de soldați uciși sau răniți pe zi, în timp ce câștiga teren în Ucraina în februarie, inclusiv la Avdiivka, potrivit oficialilor occidentali.

Forțele armate ale Rusiei au în prezent aproximativ 1,1 milioane de soldați activi în toate ramurile, potrivit bazei de date a Institutului Internațional pentru Studii Strategice, dintre care 500.000 sunt în armată. Moscova are alte 1,5 milioane de militari în rezervă.

Câte tancuri mai are Rusia

Reuters a citat un oficial american neidentificat care a declarat că armata rusă a început războiul cu 3.100 de tancuri, dintre care a pierdut 2.200.

Lacuna a fost umplută cu tancuri vechi precum T-62, produse în anii 1970. Moscova are acum aproximativ 1.300 de tancuri în folosință, potrivit agenției. Unele tancuri mai vechi au fost transformate în platforme de tragere statice și chiar folosite ca dispozitive explozive improvizate transportate de vehicule (VBIED).

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Rusia a pierdut zeci de tancuri de luptă principale T-90, cea mai avansată platformă rusească cu eficiență dovedită în luptă. Introducerea îndelung amânată a celui mai modern sistem – rarul T-14 Armata – a fost abandonată la începutul acestui an, conglomeratul de apărare Rostec invocând costurile în creștere.

Raportul IISS pe 2024 arată că Rusia mai are în jur de 1.750 de tancuri de diferite tipuri – inclusiv peste 200 de tancuri de tipul T-90 – și până la 4.000 de tancuri în depozite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – ‘The Death of Slim Shady’, al 12-lea album semnat Eminem, va fi disponibil în 12 iulie

VIDEO - 'The Death of Slim Shady', al 12-lea album semnat Eminem, va fi disponibil în 12 iulie "The Death of Slim Shady (Coup de...

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale

Pink a anulat un concert în Elveţia din motive medicale Cântăreaţa Pink a anunţat că nu va putea cânta, miercuri, la Berna. Această decizie a...

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber

Dosarul în care figurează Evghenia Guțul ar putea fi comasat cu cel al Marinei Tauber Dosarul în care figurează bașcana Evghenia Guțul, învinuită de acceptarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.