Armata rusă revendică capturarea unui nou sat în estul Ucrainei

Publicat:

Armata rusă revendică capturarea unui nou sat în estul Ucrainei

Armata rusă a afirmat sâmbătă că a cucerit o nouă localitate în estul Ucrainei, unde trupele sale continuă să câştige teren în faţa unei armate ucrainene mai mici, potrivit AFP.

Localitatea Jelannoe Pervoe (Jelanne Perche în ucraineană, n.r.) a fost eliberată datorită operaţiunilor active şi decisive ale unităţilor din Grupul de Sud”, a declarat Ministerul rus al Apărării, potrivit stiripesurse.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

Acest mic sat este situat în districtul Pokrovsk, un important centru logistic pentru armata ucraineană, care este ameninţată de avansul rusesc.

Armata Kremlinului a înregistrat progrese rapide în regiunea Doneţk în ultimele săptămâni, afirmând în mod regulat că a capturat sate mici.

Marţi, aceasta a declarat, de asemenea, că a cucerit un oraş, Krasnogorivka, în aceeaşi regiune.

Ucraina, care se confruntă cu dificultăţi în est, a lansat un atac major în regiunea rusă Kursk la 6 august, cucerind câteva sute de kilometri pătraţi, potrivit Kievului.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Aceasta spera să forţeze Moscova să îşi redistribuie trupele din regiunea Doneţk şi să oprească astfel înaintarea acestora, însă soldaţii ruşi continuă să avanseze pentru moment.

Preşedintele rus Vladimir Putin a reiterat săptămâna trecută că „prioritatea sa numărul unu” este cucerirea Donbasului, bazinul industrial al Ucrainei care include regiunea Doneţk.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Năstase: 13 septembrie 2015, un moment de cotitură care a arătat puterea unității și voinței populare

Andrei Năstase: 13 septembrie 2015, un moment de cotitură care a arătat puterea unității și voinței populare Andrei Năstase, candidat desemnat la funcția de Președinte...

Cluj-Napoca donează municipiului Ungheni trei microbuze

Cluj-Napoca donează municipiului Ungheni trei microbuze Colectivele instituțiilor publice de cultură, artă, tineret și sport din municipiul Ungheni vor beneficia de trei microbuze donate de...

Rezoluție istorică între comunitățile academice de la București și Chișinău

Rezoluție istorică între comunitățile academice de la București și Chișinău Consiliile Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova au semnat, la Chișinău, o rezoluție...

Unele localități au rămas fără lumină, din cauza ploilor

Unele localități au rămas fără lumină, din cauza ploilor Ploile torențiale din ultimele 24 de ore au provocat pagube considerabile în trei raioane din țară....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.