Armata rusă revendică ocuparea unui nou sat în provincia Doneţk din estul Ucrainei

Publicat:

Armata rusă revendică ocuparea unui nou sat în provincia Doneţk din estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat marţi ocuparea satului Ivano-Darivka în provincia Doneţk din estul Ucrainei, în cadrul unei înaintări progresive către bastionul strategic ucrainean din oraşul Toreţk, unul dintre obiectivele comandamentului rus în această etapă a războiului în care trupele ruse câştigă teren puţin câte puţin, dar fără a reuşi vreo străpungere majoră, relatează agenţiile AFP şi EFE.

“Unităţi ale grupării “Sud” au eliberat localitatea Ivano-Darivka şi au ocupat poziţii mai avantajoase” în zonă, a indicat Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic despre evoluţia frontului în Ucraina, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În prezent se dau lupte pe străzile satului ucrainean New York, o localitate cheie în înaintarea rusă către oraşul Toreţk.

Unul din obiectivele acestei ofensive ruse este în opinia unor analişti militari cucerirea acestui oraş unde se află o infrastructură esenţială pentru aprovizionarea trupelor ucrainene pe acel sector de front.

Trupele ruse, mai numeroase şi mai bine echipate cu arme şi muniţii faţă de armata ucraineană, menţin iniţiativa de-a lungul întregului front ucrainean de peste o mie de kilometri după eşecul marii contraofensive ucrainene din vara anului trecut şi cucerirea oraşului-fortăreaţă Avdiivka în februarie.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Rusia anunţă în fiecare săptămână ocuparea de noi localităţi în Ucraina, dar fără să fi reuşit până în prezent vreo străpungere semnificativă a liniilor defensive ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.