X

Armata rusă revendică ocuparea unui nou sat în provincia Doneţk din estul Ucrainei

Armata rusă revendică ocuparea unui nou sat în provincia Doneţk din estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat marţi ocuparea satului Ivano-Darivka în provincia Doneţk din estul Ucrainei, în cadrul unei înaintări progresive către bastionul strategic ucrainean din oraşul Toreţk, unul dintre obiectivele comandamentului rus în această etapă a războiului în care trupele ruse câştigă teren puţin câte puţin, dar fără a reuşi vreo străpungere majoră, relatează agenţiile AFP şi EFE.

“Unităţi ale grupării “Sud” au eliberat localitatea Ivano-Darivka şi au ocupat poziţii mai avantajoase” în zonă, a indicat Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic despre evoluţia frontului în Ucraina, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În prezent se dau lupte pe străzile satului ucrainean New York, o localitate cheie în înaintarea rusă către oraşul Toreţk.

Unul din obiectivele acestei ofensive ruse este în opinia unor analişti militari cucerirea acestui oraş unde se află o infrastructură esenţială pentru aprovizionarea trupelor ucrainene pe acel sector de front.

Trupele ruse, mai numeroase şi mai bine echipate cu arme şi muniţii faţă de armata ucraineană, menţin iniţiativa de-a lungul întregului front ucrainean de peste o mie de kilometri după eşecul marii contraofensive ucrainene din vara anului trecut şi cucerirea oraşului-fortăreaţă Avdiivka în februarie.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Rusia anunţă în fiecare săptămână ocuparea de noi localităţi în Ucraina, dar fără să fi reuşit până în prezent vreo străpungere semnificativă a liniilor defensive ucrainene.

Tags: DoneţkIvano-DarivkaToreţkucraina
Externe