Armata rusă se concentrează acum pe o ofensivă masivă în Donbas

Publicat:

Forţele ruse se reorganizează în prezent şi îşi concentrează ofensiva asupra regiunii Donbas, în estul Ucrainei, conform unui raport al serviciilor secrete britanice dat publicităţii luni, informează EFE, potrivit agerpres.

Trupele ruse, între care mercenari ai companiei militare private Wagner, având legătură cu statul rus, sunt transferate în zonă, relevă informaţiile oferite de Ministerul Apărării britanic.


Citeşte şi: Viktor Orban revendică ‘o victorie excepţională’ în alegerile din Ungaria – Black News

Atacurile Rusiei împotriva civililor nevinovaţi din Irpin şi Bucea, localităţi de la periferia Kievului, constituie o dovadă suplimentară că preşedintele rus Vladimir Putin şi armata sa “comit crime de război” în Ucraina, declarase anterior premierul britanic Boris Johnson.

Duminică, Ucraina a acuzat trupele ruse de “masacru” împotriva civililor în orăşelul Bucea, situat la 37 km nord-vest de Kiev, iar preşedintele Volodimir Zelenski a denunţat un “genocid” contra ucrainenilor, în timp ce Uniunea Europeană şi SUA au evocat suspiciuni de crime de război, acuzaţii respinse de Moscova, potrivit Reuters.

Citeşte şi: Vucic câştigă ZDROBITOR alegerile prezidenţiale din Serbia – Black News

Autorităţile ucrainene au invitat anchetatori de la Curtea Penală Internaţională (CPI) să se deplaseze în localităţile de lângă Kiev, de unde au plecat trupele ruse, pentru a aduna dovezi privind posibile crime de război ruseşti, în special la Bucea.

Primarul din Bucea a declarat că trupele ruse au ucis 300 de localnici înainte de a se retrage, unii dintre care au fost executaţi cu mâinile legate şi cu un glonţ în ceafă. Imaginile cu trupuri împrăştiate pe străzile din Bucea au făcut duminică înconjurul lumii. Armata ucraineană a intrat în localitate însoţită de reporteri ai unor importante agenţii internaţionale de presă care au transmis cu promptitudine aceste imagini, ceea ce a suscitat un val de indignare pe plan internaţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr Marina rusă a desfășurat trei nave de război în Marea Neagră, dintre care...

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un dublu atac rus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.