X

Armata rusă și-a lansat contraofensiva în regiunea Kursk

Armata rusă a susținut joi că a eliberat în două zile zece localități cucerite de ucraineni în regiunea de graniță rusă Kursk, unde forțele Kievului înaintaseră pe mai mult de 1.000 km2 la începutul lunii august.

“În timpul unor operațiuni ofensive, unitățile grupării de trupe nordice au eliberat 10 așezări în două zile”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, potrivit La Libre Belgique, potrivit stiripesurse

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la rândul său, a declarat în același timp că în regiunea Kursk este în desfășurare o contraofensivă rusă, asigurând totodată că acest răspuns din partea Moscovei este “conform cu planul ucrainean”, fără a oferi alte detalii.

Armata ucraineană a intrat prin surprindere în regiunea Kursk pe 6 august, revendicând rapid cucerirea a peste 1.000 km2 și în jur de o sută de localități.

Frontul din această regiune rusă era în mare măsură înghețat în ultimele două săptămâni, niciunul dintre beligeranți nerevendicând înaintări, spre deosebire de ceea ce se întâmplă pe frontul din estul Ucrainei, unde trupele ruse, aflate în ofensivă, se află acum la doar câțiva kilometri de orașul Pokrovsk, un important centru logistic.

Potrivit canalului Telegram Rybar, apropiat de armata rusă, luptele din regiunea Kursk au loc în principal în jurul localitățiii Snagosti, în partea de vest a acestei regiuni, controlată de Ucraina.În această zonă, armata ucraineană distrusese mai multe poduri în ultimele săptămâni, forțându-i pe ruși să construiască pontoane care să traverseze un râu, Seim.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În ultimele două zile, bloggerii militari ruși au publicat pe rețelele de socializare imagini care arată, potrivit lor, un atac al tancurilor rusești asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Kursk și un grup de soldați ucraineni luați prizonieri.În ciuda ofensivei ucrainene din Rusia, cele mai multe lupte au loc în estul Ucrainei.

Tags: armatacontraofensivăKursk
Externe