X

Armata rusă spune că a oprit avansul în profunzime al forţelor ucrainene

Armata rusă spune că a oprit avansul în profunzime al forţelor ucrainene

Armata rusă a recunoscut duminică faptul că trupele ucrainene au pătruns adânc în regiunea Kursk, dând asigurări în acelaşi timp că a oprit avansul acestora în apropierea mai multor localităţi situate la aproximativ treizeci de kilometri de graniţa cu Ucraina, relatează AFP.

Armata a transmis printr-un comunicat că a împiedicat “încercări de pătrundere” ale unor “grupuri blindate mobile” inamice în apropierea oraşelor Tolpino, Juravli şi Obşchi Kolodez, situate la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Ucraina, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonulu

Conform acestei surse, aceste avansuri au fost oprite, în ultimele 24 de ore, de lovituri aeriene, cu drone şi de artilerie şi de trimiterea rezervelor grupului Nord, desfăşurate în regiunea ucraineană Harkov.

Armata rusă susţine, de asemenea, că a lovit trupele ucrainene cu rachete şi artilerie în apropierea oraşelor Sudja, Korenevo, Staraia Sorotciţa şi Borki, precum şi că a împiedicat o străpungere în districtul Belovski, mai la est.

După luni de retragere din faţa armatei Kremlinului pe frontul de est, Ucraina a lansat marţi o operaţiune majoră în regiunea de frontieră rusă Kursk, pătrunzând, potrivit analiştilor, pe zeci de kilometri şi preluând controlul asupra mai multor localităţi.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Ca răspuns la acest atac surpriză, Rusia a trimis întăriri şi a instaurat un regim “antiterorist” în trei regiuni care se învecinează cu Ucraina, inclusiv Kursk.

Incursiunea are ca scop “întinderea” forţelor Moscovei şi “destabilizarea” Rusiei, potrivit unui înalt oficial ucrainean intervievat sâmbătă seara de AFP. Conform acestei surse, “mii” de soldaţi ucraineni iau parte la această ofensivă.

Tags: armatagranitaucraina
Externe