Armata rusă susţine că a oprit un schimb de focuri în Nagorno Karabah

Publicat:

Armata rusă a anunţat luni că a oprit un schimb de focuri în regiunea Nagorno Karabah, revendicată atât de Armenia, cât şi de Azerbaidjan, transmite AFP. Incidentul a avut loc duminică şi a costat vieţile a cinci oameni, potrivit agerpres

Potrivit ministerului Apărării de la Moscova, militarii azeri au deschis focul duminică dimineaţa asupra unui autovehicul în care se aflau membri ai forţelor de ordine din Nagorno Karahab, într-un sat aflat la sud de capitala regională Stepanakert.


Citește și : Biden: Trebuie să cunoaştem istoria americană, ‘binele, dar şi răul’

Trei dintre cei aflaţi în automobil au fost ucişi, iar un altul a fost rănit. De cealaltă parte, bilanţul în rândul azerilor a fost de doi morţi şi un rănit.

“Datorită eforturilor militarilor din forţa rusă de menţinere a păcii, confruntarea a fost oprită”, a comunicat ministerul, conform agenţiilor de presă ruse preluate de AFP.

Autorităţile din Nagorno Karabah au prezentat incidentul ca fiind provocat de un grup de “sabotori” din armata azeră, care au tras într-o maşină de poliţie a administraţiei separatiste.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a contrazis această versiune, afirmând că schimbul de focuri a avut loc după o tentativă de control al unor autovehicule suspectate că transportau arme din Armenia către zone din Nagorno Karabah controlate de azeri.

O cale rutieră importantă care face legătura între această regiune şi Armenia este blocată din decembrie anul trecut de militanţi azeri, ceea ce a provocat penurii grave în enclava cu populaţie majoritar armeană, situată într-o zonă montană.

Citește și : Taiwanul avertizează cu privire la ‘intrarea bruscă’ a armatei chineze în apropierea insulei

Azerbaidjanul şi forţele separatiste armene susţinute militar de guvernul de la Erevan s-au confruntat până acum în două războaie – primul la începutul deceniului 1990, la destrămarea Uniunii Sovietice, al doilea în toamna lui 2020, încheiat printr-un armistiţiu semnat sub tutela Rusiei. Ulterior, în regiune au fost desfăşurate forţe ruse de menţinere a păcii, dar tensiunile sunt în continuare ridicate, iar negocierile pentru încheierea unui tratat de pace nu înregistrează progrese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.