Armata siriană primeşte întăriri în apropierea frontului cu forţele sprijinite de Turcia

Publicat:

Trupe guvernamentale siriene sprijinite de forţele ruse au trimis întăriri spre oraşul Manbij în coordonare cu miliţia locală care îl controlează, a declarat marţi un purtător de cuvânt al acesteia, în contextul în care rebelii sirieni sprijiniţi de Turcia au anunţat că se pregătesc să îl atace, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Desfăşurarea de trupe a fost coordonată cu miliţia sprijinită de SUA din Manbij, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului militar din Manbij. Aceasta face parte dintr-o mobilizare mai largă de forţe în zonă.


Citește și : Douăzeci de persoane rănite într-un accident în care au fost implicate două trăsuri în sudul Germaniei

“Bătălia va începe în curând”, a declarat maiorul Youssef Hamoud, purtătorul de cuvânt al Armatei naţionale, principala forţă rebelă sprijinită de Turcia în zonă, pentru Reuters.

“Ceea ce vedem acum pe linia frontului este o întărire a tuturor forţelor pentru se pregăti pentru luptă”, a adăugat el.

Planul preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele americane din Siria a provocat îngrijorare în rândul Forţelor democratice siriene (SDF), formate în mare parte din kurzi.

Ei au cooperat cu Washingtonul în războiul împotriva grupării Statul Islamic şi acum se tem că decizia SUA va deschide calea lansării de către Turcia a unui război împotriva lor cu care îi ameninţă de multă vreme.

“Armata rusă a redeschis centrul de coordonare siriano-rus din satul Arima de la vest de Manbij, după ce se retrăsese de acolo cu ceva vreme în urmă”, a declarat Sharfan Darwish, purtătorul de cuvânt al Consiliului militar din Manbij.

Manbij a fost recucerit în 2016 de la Statul Islamic de miliţii siriene aliate cu SDF, care controlează cu aproximaţie un sfert din Siria. Recucerirea oraşului a fost un moment de cotitură în în campania sprijinită de SUA împotriva Statului Islamic.

În iunie, SUA şi Turcia au ajuns la un acord care presupune plecarea miliţiei kurde siriene YPG din oraş, dar Turcia susţine că implementarea acestuia a fost întârziată. În noiembrie, trupe turce şi americane au început patrule comune în regiune.

Turcia este decisă să treacă în partea de est a fluviului Eufrat din nordul Siriei cât de curând posibil, a declarat marţi ministrul de externe turc.

Citește și : Rusia extinde lista personalităţilor şi companiilor ucrainene supuse sancţiunilor economice

Ankara îi priveşte pe combatanţii YPG ca pe nişte terorişti şi a fost foarte nemulţumită de sprijinul SUA pentru grupare în lupta împotriva Statului Islamic.

Decizia bruscă a lui Trump de a retrage trupele din Siria a predat conducerea luptei împotriva Statului Islamic Turciei şi practic a dat undă verde Ankarei să forţeze pătrunderea în zonele rămase sub control kurd din nordul Siriei, comentează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.