X

Armata taiwaneză a tras focuri de avertisment spre o dronă chineză care s-a apropiat de Insula Erdan

Armata taiwaneză a tras focuri de avertisment, marţi, spre o dronă chineză care s-a apropiat în mod neautorizat de o insulă din Taiwan, în contextul în care preşedintele Tsai Ing-Wen a ordonat “acţiuni puternice” de contracarare a provocărilor, informează agenţia Reuters, informează mediafax.

Chang Jung-Shun, un purtător de cuvânt militar, a declarat că armata taiwaneză a tras focuri de avertisment cu muniţie reală spre o dronă chineză care s-a apropiat de Insula Erdan. Drona s-a îndepărtat imediat după incident.

Citește și : China impune lockdown pentru milioane de locuitori din jurul Beijingului

Este prima dată când are loc un astfel de incident militar, în contextul intensificării activităţilor Chinei în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată la Taipei la începutul lunii august de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA.

Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, a ordonat marţi “acţiuni puternice şi necesare” pentru apărarea spaţiului aerian taiwanez. “Cu cât inamicul ne provoacă mai mult, cu atât trebuie să fim mai calmi. Noi nu vom provoca dispute, vom exercita reţinere, dar acest lucru nu înseamnă că nu vom trece la acţiuni de contracarare”, a subliniat Tsai Ing-Wen.

Citește și : Heinz-Christian Strache SCAPĂ de condamnare într-un dosar de corupţie

Tags: Nancy PelosiSUATaipeitaiwanTsai Ing-wen
Categorii: Știrile zilei