X

Armata thailandeză promite schimbări după masacrul din mall

Şeful armatei thailandeze a promis schimbări în procedurile militare după ce un soldat ce a avut o dispută cu comandantul său a comis un atac armat soldat cu 29 de morţi şi 58 de răniţi, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Şeful armatei, Apirat Kongsompong, a declarat marţi într-un briefing de presă că armata va deschide un canal pentru ca soldaţii să depună plângeri împotriva superiorilor, ca răspuns la cel mai letal atac armat ce a avut loc în ţară.

Citește și: Regimul de la Phenian ignoră sancțiunile și continuă să cumpere ‘la negru’ petrol, maşini de lux şi alcool

Atacatorul, identificat ca sergent Jakrapanth Thomma, a deschis focul împotriva soldaţilor, poliţiştilor şi civililor după ce a furat arme grele de la o bază militară în provincia Nakhon Ratchasima (nord-est).

El a fost împuşcat mortal de poliţie duminică într-un mall unde s-a ascuns mai multe ore. Atacul a început sâmbătă după-amiază când el l-ar fi ucis pe comandantul său şi pe soacra ofiţerului.

“Motivul autorului în acest caz a fost acela că el nu a primit un tratament echitabil de la superiorul său şi de la rude”, a spus Apirat.

Citește și: Procurorii americani cer ani grei de închisoare pentru Roger Stone

“S-a făcut o tranzacţie de teren şi condiţiile de plată ale acordurilor nu au fost îndeplinite”. “Încălcarea contractului a condus la acest incident şi uciderea celeilalte părţi”, a adăugat el.

Apirat şi-a ascuns cu greu lacrimile de mai multe ori în timpul acestui briefing de presă şi şi-a cerut iertare în numele armatei. ”Îmi pare rău şi vreau să transmit cele mai profunde condoleanţe pentru această tragedie în care autorul a fost un soldat al armatei regale thailandeze. Nu daţi vina pe soldaţi. Dacă vreţi să insultaţi sau să criticaţi pe cineva, atunci insultaţi-l pe Apirat Kongsompong”, a declarat Apirat, cu ochii în lacrimi. 

Tags: Apirat KongsompongJakrapanth Thommaprovincia Nakhon RatchasimaThailanda
Categorii: Știrile zilei