Armata ucraineană a distrus o staţie radar rusă

Publicat:

Armata ucraineană a distrus o staţie radar rusă

Armata ucraineană a declarat joi că a utilizat rachete balistice ATACMS pentru a lovi o staţie radar rusească cu scopul de a reduce capacitatea Moscovei “de a detecta, urmări şi intercepta ţinte aerodinamice şi balistice”, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, armata nu precizează însă când a avut loc atacul şi nici unde este amplasată staţia radar “Nebo-M” vizată.


Citeşte şi: Netanyahu: ”Iranul a comis o greşeală gravă şi va plăti preţul pentru asta” – Stiripesurse.md

“Distrugerea radarului Nebo-M va crea un ‘coridor aerian’ favorabil pentru utilizarea eficientă a rachetelor de croazieră Storm Shadow şi SCALP-EG”, se menţionează în text.

Armata ucraineană a distrus o staţie radar rusă

Rusia ar mai avea 10 astfel de sisteme operaţionale, fiecare fiind estimat la peste 100 de milioane de dolari, potrivit armatei ucrainene.

Potrivit Statului Major al Forţelor armate ucrainene, staţia radar Nebo-M reprezintă o ţintă foarte greu de distrus, întrucât se bazează în principal pe tehnologia stealth, notează agenţia de presă Unian.

SUA au trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune Ucrainei în primăvara acestui an, iar consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat la vremea respectivă că Kievul s-a angajat atunci să utilizeze aceste arme doar pe teritoriul său. Forţele ruse ocupă în prezent aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski insistă de luni de zile pe lângă partenerii săi din Vest să permită Ucrainei să lanseze rachete occidentale, inclusiv ATACMS americane cu raza lunga de acţiune şi Storm Shadow britanice, în adâncimea teritoriului rus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aplicația Telegram a picat: Mesajele nu pot fi expediate

Aplicația Telegram a picat: Mesajele nu pot fi expediate Aplicația de mesagerie Telegram întâmpină probleme tehnice, conform utilizatorilor din mai multe țări. Un număr semnificativ...

MAE a emis o alertă de călătorie în Iran

MAE a emis o alertă de călătorie în Iran Ambasada Republicii Moldova în Republica Islamică Iran cu reședința la Baku recomandă cetățenilor Republicii Moldova să...

Dronele ucrainene au lovit un aerodrom militar din regiunea Voronej, Rusia 

Dronele ucrainene au lovit un aerodrom militar din regiunea Voronej, Rusia Noaptea de 3 octombrie, dronele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Forțelor pentru Operațiuni...

Dorin Recean: Industria este motorul economiei

Dorin Recean: Industria este motorul economiei Industria este motorul economiei Republicii Moldova și are cel mai mare potențial de a produce valoare adăugată și locuri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.