X

Armata ucraineană anunţă eliberarea localităţii Rivnopil

Armata ucraineană a anunţat luni că a eliberat Rivnopil, o localitate din regiunea Doneţk situată pe frontul de sud, în zona unde trupele Kievului au avansat uşor în ultimele săptămâni, informează AFP, potrivit agerpres

“Forţele apărării au eliberat Rivnopil. Avansăm”, a anunţat pe Telegram adjuncta ministrului ucrainean al apărării Ganna Maliar.

Citește și :  Prigojin NU a scăpat de dosarul penal pentru rebeliune armată

Situată la circa 100 de km sud-vest de Doneţk, Rivnopil se află într-o zonă unde forţele ucrainene sunt în ofensivă şi au eliberat mai multe sate, după aproape două săptămâni de lupte.

Rusia a recunoscut că înregistrează pierderi în zonă pe 16 iunie, la două săptămâni după lansarea contraofensivei Kievului menite să elibereze toate teritoriile ocupate de Moscova.

Susţinută de ajutorul militar occidental, armata ucraineană a eliberat deocamdată vreo zece localităţi, majoritatea pe frontul de sud, unde ea încearcă să străpungă apărarea rusă, principalele linii aflându-se încă la mai mulţi kilometri de acolo.

Potrivit unor analişti militari, armata ucraineană atacă de mai multe săptămâni pe trei direcţii principale: în sud la Orihiv în direcţia Tokmak, în regiunea Zaporojie; în jurul localităţii Rivnopil, nu departe de Vuhledar; şi de asemenea pe frontul de est, în jurul oraşului Bahmut.

Citește și : Montrealul se sufocă sub un nor gros fum şi are cel mai poluat din lume – VIDEO

Într-un interviu pentru BBC difuzat miercurea trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că progresele acestei ofensive de amploare sunt deocamdată “mai lente decât se doreşte”.

Anunţul eliberării localităţii Rivnopil intervine la două zile după ce o rebeliune armată a grupării paramilitare Wagner, în final eşuată, a zdruncinat puterea rusă.

Tags: DoneţkGanna MaliarRivnopilZaporojie
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina