Armata ucraineană promite că nu va renunța la orașul Bakhmut

Publicat:

Armata ucraineană a promis marți că nu va renunța la orașul Bakhmut din estul țării, în timp ce se pregătește să lanseze o contraofensivă împotriva forțelor rusești, relatează Reuters, informează mediafax.

Generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul forțelor terestre ucrainene, a subliniat importanța pe care Kievul o acordă păstrării Bakhmut, în timp ce continuă pregătirile pentru un contraatac care speră să schimbe dinamica războiului din Ucraina.


Citește și : Benny Gantz spune că nu s-au înregistrat progrese asupra pachetului de revizuire judiciară

Bătălia pentru Bakhmut are o importanță simbolică pentru ambele părți, Ucraina încă mai deține unele părți ale orașului după luni de lupte aprige împotriva trupelor regulate rusești și a luptătorilor din forța mercenară Wagner.

„Împreună cu comandanții, am luat o serie de decizii necesare menite să asigure o apărare eficientă și să provoace pierderi maxime inamicului”, a declarat Syrskyi după o vizită la trupele care luptă în Bakhmut.

„Vom continua, în pofida tuturor previziunilor și sfaturilor, să ținem Bakhmut, distrugând Wagner și alte unități cu cea mai mare capacitate de luptă ale armatei ruse”, le-a spus el soldaților în imagini video din timpul vizitei sale. „Le dăm ocazia rezervelor noastre să se pregătească și ne pregătim noi înșine pentru acțiuni ulterioare”.

Luni, Syrskyi a declarat că unitățile ucrainene au alungat forțele rusești de pe unele poziții din Bakhmut. Grupul Wagner a declarat că unitățile sale au făcut progrese treptate acolo. Reuters nu a putut verifica situația de pe câmpul de luptă.

Rusia vede Bakhmut, unde odată locuiau 70.000 de oameni, ca pe o treaptă pentru a ataca alte orașe ucrainene.

Citește și : Premierul Japoniei va efectua o vizită de două zile în Coreea de Sud

Este de așteptat ca Kievul să lanseze în curând contraofensiva sa, sperând să recucerească teritoriul ocupat de forțele rusești după invazia din februarie 2022.

Casa Albă a declarat luni că Rusia și-a epuizat stocurile militare și forțele armate, aproximativ 100.000 de soldați ruși fiind uciși sau răniți în Ucraina în ultimele cinci luni. Reuters nu a putut verifica în mod independent cifrele Casei Albe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.