Armata ucraineană respinge atacurile ruseşti în estul ţării, pe fondul unor lupte grele

Publicat:

Armata ucraineană a declarat miercuri că a reuşit să respingă cu succes atacurile ruseşti în regiunile din estul ţării pe fondul unor lupte grele, relatează dpa,

Au avut loc peste 30 de lupte în ultimele 24 de ore, a indicat purtătorul de cuvânt al Statului Major General, Andrii Kovalev, într-un comunicat, în care a remarcat că “luptele sunt deosebit de intense”, potrivit agerpres.


Kovalev a remarcat înaintarea trupelor ruse în apropierea satului Sînkivka, la aproximativ 10 kilometri de oraşul Kupiansk în regiunea Harkov, care a fost eliberat de ucraineni anul trecut.

Citește și : EXPLOZIE puternică la o fabrică din apropierea Moscovei

Invadatorii ruşi au ales zona Kupiansk ca principală direcţie pentru ofensiva lor, creând o grupare ofensivă din opt detaşamente de asalt “Ştorm-Z”.

Luptele de aici deosebit de intense, unele poziţii trec dintr-o parte în alta de mai multe ori în intervale scurte de timp, a declarat miercuri pentru Ukrainska Pravda generalul Oleksandr Sîrski, comandantul trupelor terestre ucrainene.

Ruşii au concentrat trupe pentru o înaintare majoră în direcţia Kupiansk, dar apărarea noastră este puternică, a mai spus Sîrski, la o zi după ce a efectuat o vizită la trupele din această zonă, unde a discutat cu comandanţii viitoarele acţiuni.

Ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Maliar afirmase luni că trupele ruse şi-au intensificat tirurile în estul Ucrainei, încercând să recupereze poziţiile pierdute toamna trecută în zona Harkov.

Potrivit lui Kovalev, armata ucraineană îşi continuă eforturile ofensive în direcţia Zaporojie (sud) şi Doneţk (est), dar nu a oferit informaţii concrete despre eventualele câştiguri pe teren.

Citește și : Congresul Civic și-a anunțat candidatul la Primăria Chişinăului

Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, în cel mai devastator război în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Cu două luni în urmă, Ucraina a început o contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor ocupate, dar fără progrese majore din cauza liniilor defensive multistratificate ale trupelor ruse, cu reţele de tranşee şi câmpuri de mine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei Polonia a decis să-şi accelereze livrările de avioane de tip...

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv Cel puţin trei persoane, între care un copil, au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.