Armata ungară se înzestrează cu tehnică de luptă germană

Publicat:

Ministerul Apărării ungar a semnat miercuri un contract de achiziţionare a unor tancuri şi piese de artilerie de fabricaţie germană, relatează MTI, potrivit agerpres.

Documentul prevede achiziţionarea a 44 de vehicule blindate Leopard-2 şi a 24 de obuziere PanzerHaubitze 2000 (calibru 155 mm) produse de grupul industrial german Krauss-Maffei Wegmann (KMW), cu sediul la Munchen.


Citeşte şi: Cutremur foarte puternic pe Insula Paştelui

Înaintea ceremoniei de semnare a contractului, ministrul ungar al apărării Tibor Benko a avut o întrevedere cu managerul general al grupului KMW, Frank Haun.

La finalul întâlnirii, ministrul Tibor Benko a declarat că prin semnarea acestui contract forţele armate ungare şi cele germane şi-au consolidat şi extins cooperarea în domeniul militar.

Citeşte şi: Cutremur foarte puternic pe Insula Paştelui

La rândul său, Frank Haun a ţinut să sublinieze că KMW are o istorie de 180 de ani şi că printre principalii săi clienţi se află inclusiv armata germană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.