X

Armata venezueleană desfăşoară exerciţii militare la graniţa cu Columbia

Aproximativ 3.500 de soldaţi şi poliţişti venezueleni au fost desfăşuraţi joi la graniţa cu Columbia pentru a lupta împotriva traficului de droguri şi a contrabandei cu combustibil, au anunţat surse oficiale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cele două ţări împart o graniţă de 2.200 km, dar Caracas a întrerupt relaţiile cu Bogota în februarie, la scurt timp după sprijinul acordat de statul vecin proiectului eşuat al opozantului venezuelean Juan Guaido pentru intrarea ajutorului umanitar în Venezuela.

Citeşte şi: Trump îl pune pe Joseph Maguire director interimar al National Intelligence

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a apreciat că această operaţiune a ascuns o intervenţie militară americană susţinută de Columbia.

Desfăşurarea militară venezueleană în statul Tachira (vest) face parte din exerciţii militare începute la 24 iulie în mai multe regiuni ale ţării, a declarat jurnaliştilor amiralul Remigio Ceballos, şeful operaţiunilor armatei.

La exerciţii participă militari, poliţişti şi membri ai Miliţiei, un corp de civili ataşat armatei, a adăugat amiralul aflat pe podul Tienditas, la graniţa cu Columbia. Acest pod a fost închis de autorităţile venezuelene din februarie.

Nicolas Maduro se află de la începutul anului într-o confruntare cu Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar şi este recunoscut de aproximativ 50 de ţări, între care SUA.

Maduro a dat startul exerciţiilor militare la scurt timp după pana majoră de curent din 22 iulie, pe care a atribuit-o unui ”atac electromagnetic” al SUA.

Citeşte şi: Atac sălbatic asupra unui poliţist londonez! Victima a fost lovită în cap cu maceta

”Vom continua să efectuăm diferite operaţiuni (…) pentru combaterea contrabandei cu combustibil, a traficului de droguri”, a adăugat şeful operaţiunilor armatei, indicând că în cadrul acestor manevre au fost confiscate 20 de tone de droguri în toată ţara.

Amiralul Ceballos a reiterat apelul guvernului lui Nicolas Maduro adresat autorităţilor columbiene de a consolida controalele împotriva traficului de cocaină şi cu combustibil venezuelean.

Tags: bogotacaracascolumbiaJuan GuaidoNicolas Maduropodul TienditasRemigio Ceballosstatul TachiraVenezuela
Categorii: Știrile zilei