Arme şi o scrisoare de credinţă faţă de Statul Islamic, găsite în cadrul unei anchete antiteroriste din Franța

Publicat:

Mai multe arme şi o scrisoare de credinţă către organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) au fost descoperite în cadrul unei anchete privind trei bărbaţi, printre care doi deţinuţi, inculpaţi pentru un plan de atentat în Franţa, au anunţat surse apropiate acestui dosar, citate de AFP, potrivit agerpres.

Scrisoarea de credinţă către SI a fost găsită în posesia unui bărbat care nu se afla în închisoare. Această scrisoare ar fi fost redactată de către unul dintre cei doi deţinuţi.


Citește și : Un om a murit şi 150 au fost evacuaţi în Norvegia din cauza alunecărilor de teren

Cei trei indivizi au fost inculpaţi vineri pentru ”asociere a răufăcătorilor cu scop terorist criminal”. Ţinta precisă a proiectului de atentat nu a fost determinată.

Conform surselor respective, unul dintre cei doi deţinuţi este Zakaria Chedili (31 de ani), condamnat în ianuarie 2016 la şase ani de închisoare pentru participarea alături de jihadişti timp de şase luni, în 2014, la luptele din Siria.

Potrivit cotidianului Le Parisien, creierul grupului este un alt deţinut, un bărbat în vârstă de 27 de ani convertit la islam şi condamnat pentru ”apologia terorismului”.

Citește și : Germania cere iertare polonezilor pentru atrocităţile naziste

Cel de-al treilea inculpat, în vârstă de 42 de ani, a ieşit din închisoare la începutul acestui an, conform publicaţiei citate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.