Armenia : Premierul Serj Sargsyan se va întâlni cu liderul opoziţiei, Nikol Pashinyan

Publicat:

Liderul opoziţiei din Armenia, Nikol Pashinyan, a anunţat sâmbătă seară că duminică se va întâlni cu premierul Serj Sargsyan, în timp ce protestele antiguvernamentale au continuat în cea de-a noua zi de mobilizare în stradă în această mică republică din Caucaz, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Mă voi întâlni cu Serj Sargsyan pentru a discuta despre demisia sa şi transferul paşnic al puterii”, a declarat Nikol Pashinyan într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, precizând că întâlnirea va avea loc duminică la orele 10.00 (06.00 GMT) la Hotelul Marriott, din centrul capitalei, Erevan.


Citește și : Oman : Anchetatorii au respins orice pistă criminală în cauza decesului DJ-ului Avicii

AFP nu a reuşit să obţină niciun comentariu din partea serviciului de presă al prim-ministrului.

Nikol Pashinyan a discutat sâmbătă cu noul preşedinte al Armeniei, Armen Sargsyan, care are acelaşi nume de familie ca predecesorul său, însă nu şi vreo legătură de rudenie, şi care a depus jurământul săptămâna trecută.

Însoţit de gărzile sale de corp, şeful statului a mers în cursul serii în Piaţa Republicii unde zeci de mii de manifestanţi protestează faţă de Serj Sargsyan la apelul lui Nikol Pashinyan, deputat şi lider al opoziţiei.

Preşedintele, care a venit la locul protestului la solicitarea lui Nikol Pashinyan, a dat mâna cu opozantul şi apoi au discutat vreo 10 minute, potrivit unei corespondente AFP.

Ulterior, Nikol Pashinyan le-a spus protestatarilor prezenţi în Piaţa Republicii că, în cursul întâlnirii cu şeful statului, a acceptat să negocieze cu autorităţile.

El a făcut cunoscut că a insistat ca negocierile să se refere numai la plecarea lui Serj Sargsyan şi să aibă loc pe “teren neutru”.

Citește și : Rusia : Nouă militanţi care plănuiau să comită un atac în Derbent au fost uciși de comitetul antiterorist

Serj Sargsyan, care şi-a încheiat recent al doilea şi ultimul mandat de preşedinte, a revenit la putere, fiind ales premier de către parlament într-o ţară în care, după o reformă constituţională, preşedintele exercită mai curând funcţii protocolare, în timp ce prim-ministrul dispune de puteri întărite.

Opoziţia afirmă că această reformă a avut ca unic scop menţinerea la putere a lui Serj Sargsyan, un fost ofiţer al armatei care ocupa postul de preşedinte din 2008 şi care a mai fost premier în 2007-2008.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.