Armenia : Prim-ministrul Sargsyan l-a chemat la “dialog politic” pe liderul contestatarilor

Publicat:

Fostul preşedinte al Armeniei, Serj Sargsyan, numit recent prim-ministru, l-a chemat sâmbătă la “dialog politic” pe liderul contestatarilor, Nikol Pashinyan, în cea de-a noua zi de mobilizare în stradă împotriva desemnării lui Sargsyan drept şef al guvernului, informează AFP, potrivit agerpres.

“Sunt foarte îngrijorat de derularea evenimentelor politice interne” şi, “pentru a evita consecinţe ireversibile, îl chem pe deputatul Nikol Pashinyan să ia loc la masa dialogului politic şi al negocierii”, a declarat Serj Sargsyan.


Citește și : Kim Jong Un anunţă suspendarea testelor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord

Pashinyan a răspuns rapid că este gata să discute, însă “doar pentru a vorbi despre condiţiile de plecare” a adversarului său.

Zeci de mii de manifestanţi protestează de mai multe zile în Armenia, la apelul liderului de opoziţie şi deputat Nikol Pashinyan, într-una din cele mai mari manifestaţii organizate în ultimii ani în Armenia. Manifestaţiile au început vinerea trecută la Erevan şi s-au extins de atunci şi în alte două mari oraşe din Armenia, Gyumri şi Vanadzor. Pashinyan a anunţat “începutul unei revoluţii paşnice de catifea” şi a făcut apel “la paralizarea activităţii tuturor agenţiilor guvernamentale”.

Circa 30.000 de persoane au manifestat vinerea aceasta la Erevan, unde poliţia a arestat mai mult de 230 de persoane.

Deputatul Nikol Pashinyan, 42 de ani, este un fost jurnalist şi un opozant de cursă lungă, care a stat deja perioade scurte la închisoare, după ce a participat la proteste organizate împotriva lui Serj Sargsyan în 2008 şi care s-au soldat cu 10 morţi.

Citește și : Donald Trump salută decizia lui Kim Jong Un de a suspenda testele nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord

Serj Sargsyan, care şi-a încheiat recent al doilea şi ultimul mandat de preşedinte, a revenit la putere, fiind ales premier de către parlament într-o ţară în care, după o reformă constituţională, preşedintele exercită mai curând funcţii protocolare, în timp ce prim-ministrul dispune de puteri întărite.

Noul preşedinte armean, Armen Sargsyan, care are acelaşi nume de familie ca predecesorul său, însă nu şi vreo legătură de rudenie, a depus jurământul săptămâna trecută, după ce a fost ales de parlament la începutul lunii martie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.