Armenia va avea un nou premier

Publicat:

Liderul principalului partid din parlamentul Armeniei a declarat joi că ţara va avea un nou premier la 8 mai, pentru că partidul său este gata să susţină pe oricine se va bucura de susţinerea a cel puţin o treime dintre parlamentari în acea zi, informează agenţia de presă Reuters, potrivit agerpres.

Vahram Baghdasaryan, liderul Partidului Republican în parlamentul de la Erevan, a făcut această declaraţie după ce a purtat discuţii cu parlamentarul Nikol Pashinyan, liderul protestelor care s-au desfăşurat timp de mai multe zile în Armenia împotriva elitelor politice aflate la putere şi care doreşte să devină prim-ministru.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

Baghdasaryan a declarat pentru Reuters că partidul său va sprijini pe oricine în data de 8 mai, inclusiv pe Pashinyan, dacă acesta va fi susţinut de o treime dintre parlamentari.

Zeci de mii de protestatari s-au strâns miercuri dimineaţă în centrul capitalei armene, Erevan, paralizând oraşul pentru a protesta împotriva respingerii, marţi, de către parlament a candidaturii la funcţia de premier a liderului opoziţiei Nikol Pashinyan, acesta din urmă anunţând o campanie naţională de nesupunere civică.

Partidul Republican a votat marţi împotriva lui, din cei 100 de deputaţi care au participat la scrutin 55 fiind împotrivă, iar 45 au susţinut candidatura liderului protestelor antiguvernamentale.

Citeşte şi: Beijingul se face stăpân pe Marea Chinei de Sud

Armenia traversează din 13 aprilie o criză politică fără precedent. La 23 aprilie, manifestaţiile la care au luat parte zeci de mii de opozanţi au dus la demisia lui Serzh Sargsyan, ce fusese ales prim-ministru cu şase zile în urmă de către deputaţi, după ce timp de zece ani exercitase funcţia de preşedinte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.