Armin Laschet ‘îi aruncă mănuşa’ lui Markus Söder pentru candidatura la funcţia de cancelar al Germaniei

Publicat:

Liderul Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Armin Laschet, a anunţat luni că l-a invitat liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU, aliatul bavarez al CDU), Markus Söder, la o întâlnire, unde Laschet va prezenta un plan pentru a decide care dintre cei doi va fi candidatul blocului conservator în perspectiva alegerilor parlamentare federale din 26 septembrie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”De aceea, l-am invitat pe Markus Söder să ia parte la această întâlnire, la fel cum eu sunt gata să merg pentru a mă vedea cu conducerea CSU. Voi face o propunere şi sper că putem ajunge la deciziile necesare foarte rapid în această săptămână”, a explicat liderul CDU.


Citeşte şi: UE şi SUA vor o soluţie de compromis în Georgia

Atât Armin Laschet, cât şi Markus Söder şi-au exprimat dorinţa de a candida la funcţia de cancelar federal în perspectiva alegerilor din 26 septembrie.

Un sondaj realizat recent de institutul Civey, pentru cotidianul Augsburger Allgemeine, arată că 58% dintre germani sunt de părere că Markus Söder este îndreptăţit să-şi exprime dorinţa de deveni candidatul blocului CDU-CSU la postul de şef al guvernului federal.

Citeşte şi: Ruşii răspund cu aceeaşi monedă şi expulzează 20 de diplomaţi cehi – Black News

În opinia a trei din zece germani, politicianul bavarez nu ar trebui să aspire la postul de cancelar, în timp ce 12% dintre germani sunt indecişi cu privire la acest subiect. O proporţie de 86% dintre simpatizanţii conservatori consideră că demersul lui Markus Söder este cel corect.

Sondajul a fost realizat în 12 şi 13 aprilie pe un eşantion de 5.020 de germani, iar marja de eroare a fost de 2,5%. Întrebarea adresată participanţilor a fost ‘Cum apreciaţi faptul că premierul bavarez Markus Söder s-a declarat pregătit să intre în cursa pentru a fi candidat al Uniunii la funcţia de cancelar în alegerile federale?’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor 

VIDEO Diana Șoșoacă în Parlamentul European: satane, icoane și sfințirea birourilor Prezentă la ședința de constituire a noului Parlament European, Diana Șoșoacă, îmbrăcată în costum...

Ungaria nu va renunța „la misiunea de pace”, după criticile liderilor europeni

Ungaria nu va renunța „la misiunea de pace”, după criticile liderilor europeni Ministrul maghiar de Externe a declarat, marți, într-un interviu pentru presa rusă, că...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.