X

Armin Laschet ‘îi aruncă mănuşa’ lui Markus Söder pentru candidatura la funcţia de cancelar al Germaniei

Liderul Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Armin Laschet, a anunţat luni că l-a invitat liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU, aliatul bavarez al CDU), Markus Söder, la o întâlnire, unde Laschet va prezenta un plan pentru a decide care dintre cei doi va fi candidatul blocului conservator în perspectiva alegerilor parlamentare federale din 26 septembrie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”De aceea, l-am invitat pe Markus Söder să ia parte la această întâlnire, la fel cum eu sunt gata să merg pentru a mă vedea cu conducerea CSU. Voi face o propunere şi sper că putem ajunge la deciziile necesare foarte rapid în această săptămână”, a explicat liderul CDU.

Citeşte şi: UE şi SUA vor o soluţie de compromis în Georgia

Atât Armin Laschet, cât şi Markus Söder şi-au exprimat dorinţa de a candida la funcţia de cancelar federal în perspectiva alegerilor din 26 septembrie.

Un sondaj realizat recent de institutul Civey, pentru cotidianul Augsburger Allgemeine, arată că 58% dintre germani sunt de părere că Markus Söder este îndreptăţit să-şi exprime dorinţa de deveni candidatul blocului CDU-CSU la postul de şef al guvernului federal.

Citeşte şi: Ruşii răspund cu aceeaşi monedă şi expulzează 20 de diplomaţi cehi – Black News

În opinia a trei din zece germani, politicianul bavarez nu ar trebui să aspire la postul de cancelar, în timp ce 12% dintre germani sunt indecişi cu privire la acest subiect. O proporţie de 86% dintre simpatizanţii conservatori consideră că demersul lui Markus Söder este cel corect.

Sondajul a fost realizat în 12 şi 13 aprilie pe un eşantion de 5.020 de germani, iar marja de eroare a fost de 2,5%. Întrebarea adresată participanţilor a fost ‘Cum apreciaţi faptul că premierul bavarez Markus Söder s-a declarat pregătit să intre în cursa pentru a fi candidat al Uniunii la funcţia de cancelar în alegerile federale?’.

Tags: alegeriArmin LaschetcancelarCDU (Uniunea Creştin-Democrată)CSU (Uniunea Creştin Socială)germaniaMarkus Söder
Categorii: Externe