X

Armin Laschet şi-a prezentat vineri echipa de campanie pentru alegerile din Germania

Candidatul conservatorilor germani la postul de cancelar, Armin Laschet, şi-a prezentat vineri echipa de campanie în perspectiva alegerilor legislative din 26 septembrie, pe fondul scăderii popularităţii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) în sondajele de opinie în ultimele săptămâni, informează AFP, Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

‘Echipa viitorului’, prezentată de liderul CDU, care doreşte să-i succeadă Angelei Merkel în funcţia de cancelar după scrutinul federal de peste trei săptămâni, este formată din patru femei şi patru bărbaţi, reprezentând ”diversitatea Germaniei şi diversitatea CDU”.

Citeşte şi: ATAC cu CUŢITUL într-un mall din Noua Zeelandă – Black News

Fost rival în cursa pentru preşedinţia partidului la începutul acestui an, Friedrich Merz, care beneficiază de sprijin din partea aripii liberale a partidului, a fost însărcinat cu economia şi finanţele.

Echipa îi include pe expertul în antiterorism Peter Neumann şi pe secretarul de stat pentru transport şi infrastructură digitală Dorothee Baer, membră a Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliatul bavarez tradiţional al CDU.

De asemenea, din echipă fac parte ministrul educaţiei din landul Schleswig-Holstein, Karin Prien, ministrul educaţiei din landul Saxonia, Barbara Klepsch, vicepreşedinta CDU Silvia Breher, viceliderul grupului parlamentar CDU-CSU, Andreas Jung, şi muzicianul de culoare Joe Chialo, candidat la Bundestag.

Mult timp considerat favorit în alegeri, blocul conservator se află în sondaje în urma Partidului Social-Democrat (SPD) pentru prima dată în ultimii 15 ani.

Citeşte şi: POTOP în SUA! Cel puţin 44 de oameni au murit în New York – Black News

Cel mai recent sondaj Politbarometer, publicat de postul de televiziune ZDF, arată că blocul CDU-CSU ar obţine 22% din voturi, în timp ce social-democraţii ar lua 25% din sufragii.

Sprijinul pentru Verzi se situează în prezent la 17% din intenţiile de vot, în timp ce Alianţa pentru Germania (extrema dreaptă) şi Partidul Liber-Democrat (FDP) ar obţine câte 11% din sufragii, iar Die Linke (extrema stângă) 7%.

Tags: alegeriAndreas JungArmin LaschetBarbara KlepschCDU (Uniunea Creştin-Democrată)Dorothee BaerFriedrich MerzgermaniaJoe ChialoKarin PrienPartidul Social-Democrat (SPD)Peter NeumannSaxoniaSchleswig-HolsteinSilvia BreherUniunea Creştin-Socială (CSU)
Categorii: Externe