X

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

Armuriera filmului ‘Rust’ contestă condamnarea după anularea procesului lui Alec Baldwin

La doar patru zile de la anularea spectaculoasă a procesului lui Alec Baldwin pentru omor prin imprudenţă pe platoul de filmare al westernului ”Rust”, armuriera filmului a contestat marţi condamnarea primită în aprilie, informează AFP.

În octombrie 2021, pe un platou de filmare din New Mexico, actorului i-a fost înmânată o armă care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe, dar care a expulzat un proiectil adevărat. Împuşcătura a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Hannah Gutierrez-Reed era responsabilă de armele şi muniţia prezente pe platoul de filmare. În aprilie, ea a fost condamnată la 18 luni de închisoare cu executare pentru că a încărcat în mod accidental pistolul actorului cu un glonţ adevărat.

Sentinţa primită de armurieră este fragilizată de lovitura de teatru survenită săptămâna trecută cu prilejul procesului lui Alec Baldwin în Santa Fe (sud-vest), când avocaţii actorului au reuşit să obţină anularea pentru viciu de procedură.

Avocaţii actorului au demonstrat că parchetul nu le-a trimis un lot de muniţie legat de caz şi care ar fi putut explica cum muniţia reală, absolut interzisă pe platourile de filmare, a ajuns pe platoul ”Rust”.

Muniţia a fost predată şerifului din Santa Fe la începutul anului de un fost poliţist care a afirmat că lotul corespunde glonţului care a ucis-o pe Halyna Hutchins şi că ar fi permis stabilirea originii glonţului.

Parchetul n-a informat însă apărarea de existenţa acestei muniţii. O încălcare considerată tăinuire de probe de către judecătoarea procesului, care a anulat cazul, criticând comportamentul ”aproape de rea credinţă” al acuzării.

Judecată într-un proces separat, armuriera filmului făcuse deja recurs împotriva sentinţei primite înaintea anulării procesului lui Baldwin.

Dar acum, avocaţii lui Gutierrez-Reed solicită ca procesul să se rejudece sau ca sentinţa să fie anulată. În documentele depuse marţi la tribunal, avocaţii invocă ”încălcări grave şi continue ale procedurii pentru comunicarea dovezilor de către parchet”.

Procuroarea Kari Morrissey, responsabilă de acest caz, ”a minţit tribunalul în mai multe rânduri”, au insistat avocaţii.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Potrivit avocaţilor armurierei, procuroarea nu doar ”a participat la decizia de a ascunde muniţie”. Ea a aşteptat totodată finalul procesului lui Gutierrez-Reed pentru a comunica existenţa unei convorbiri cu furnizorul de arme pentru ”Rust”, precum şi o expertiză suplimentară privind pistolul care a declanşat tragedia.

Această ”tăinuire intenţionată de probe cruciale a compromis integritatea procedurii juridice în ansamblul ei”, au mai spus avocaţii.

Tags: Alec BaldwinHannah Gutierrez-Reed
Diverse