Arron Banks este anchetat pentru referendumul privind Brexit-ul

Publicat:

Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie (NCA) a deschis o investigație în ceea ce îl privește pe Arron Banks și campania sa, Leave.EU, prin care a susținut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează BBC, potrivit mediafax.

Liderul de campanie este suspectat că a încălcat legea în cazul referendumului pentru Brexit din anul 2016. Autoritățile cred că Banks a primit bani din „surse nepermise” pentru a finanța campania Leave.EU.


Citeşte şi: SUA critică Cuba pentru nerespectarea drepturilor omului

Investigația împotriva lui Arron Banks și a unui alt oficial de campanie, Liz Bilney, a început în urma unei plângeri înaintate de Comisia Electorală din Marea Britanie.

Banks a negat acuzațiile și a transmis că „acceptă” investigația deschisă de NCA.

„Este o oportunitate pentru noi să clarificăm lucrurile. Comisia Electorală a transmis că este posibil să fi existat nereguli, dar nu a oferit dovezi în acest sens. Sunt încrezător că o investigație complexă va ajuta la finalizarea acuzațiilor împotriva mea și a colegilor mei”, a declarat Banks.

Citeşte şi: Italia nu va face cu UE un schimb de concesii privind bugetul

„Nu există dovezi privind nereguli în companiile pe care le dețin. Sunt plătitor de taxe în Marea Britanie și nu am primit niciodată donații din alte țări. Comisia Electorală nu are dovezi care să demonstreze contrariul”, a adăugat acesta.

Conform lui Banks, Comisia Electorală a acționat „sub presiunea politică a oficialilor anti-Brexit”.

Susținerea financiară pe care Banks a oferit-o pentru campania Leave.EU l-a făcut cel mai mare donator individual din istoria politică a Marii Britanii. Grupul a câștigat susținerea liderului Partidului pentru Independență, Nigel Farange, unul dintre principalii susținători ai campaniei pentru Brexit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.