Artiști de Operă și Balet din 14 țări vin la Chișinău pentru a participa la Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Publicat:

Artiști de Operă și Balet din 14 țări vin la Chișinău pentru a participa la Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Zeci de artiști cu renume din 14 țări sunt în drum spre Chișinău pentru a participa la Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Evenimentul începe pe 8 septembrie cu spectacolul Otello și se va încheia pe 29 septembrie cu un concert de gală, la care vor participa artiști de peste Prut, dar și din Venezuela. Organizatorii afirmă că cea de-a 32-a ediție a festivalului va fi una memorabilă.


În programul evenimentului au fost incluse lucrări celebre – „Otello”, „La Boheme”, „Lacul Lebedelor” sau „Carmen”. Surpriza festivalului va fi spectacolul „Spartacus”, pe care artiștii de la Teatrul de Operă și Balet îl prezintă rareori, fiind vorba de o piesă mai complexă, care implică foarte mulți artiști.

La cea de-a 32-a ediție a festivalului și-au anunțat prezența un număr impunător – 24 de artişti consacrați din 14 țări, cum ar fi Bulgaria, Italia, Ucraina, Austria, Ungaria, Venezuela, Spania, majoritatea însă – de peste Prut.

Maestrul Alexandru Samoilă, de exemplu,  va dirija „Norma”. Dirijorul și marele maestru de balet, Alexei Baclan,  va veni din Polonia la Festival, iar Tiberiu Soare va veni de la București ca să dirijeze opera „Carmen”.

„În acest septembrie, ne așteaptă trei săptămâni culturale de neuitat și mai ales de neratat. Festivalul – care de ani buni este un adevărat brand de țară, e un regal al muzicii și baletului. Iar Chișinăul va redeveni, fie și pentru puțin timp. capitala muzicii lirice. Datorită acestui eveniment suntem mai bine cunoscuți și în lume, Artiști de mare școală interpretativă sunt onorați să participe la Festival, iar publicul e compus în egală măsură de melomanii locali și de turiștii care ne vizitează. În definitiv, aducem un omagiu nemuritoarei soprane Maria Bieșu, care a marcat profund opera națională și mondială. Festivalul pe care l-a inițiat și care îi poartă numele este un tribut adus artei lirice, dar și personalității sale artistice de excepție. Mă bucur că putem asigura continuitatea muncii sale.”, a declarat secretarul de stat, Andrei Chistol, în cadrul conferinței de presă pe marginea evenimentului.

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” se va desfășura la Chișinău de pe 8 până pe 29 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cod GALBEN de ploi cu descărcări electrice și vânt

Cod GALBEN de ploi cu descărcări electrice și vânt Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de ploi însoțite de descărcări electrice și...

Date alarmante: Peste 1200 de chișinăuieni agresați de maidanezi în ultimele șase luni

Date alarmante: Peste 1200 de chișinăuieni agresați de maidanezi în ultimele șase luni  În ultimele șase luni, peste 1200 de locuitori ai municipiului Chișinău au...

Ciolacu a fost primit de Netanyahu: România și Guvernul susţin dreptul Israelului la autoapărare

Ciolacu a fost primit de Netanyahu: România și Guvernul susţin dreptul Israelului la autoapărare Marcel Ciolacu a fost primit, joi, de omologul său israelian Benjamin...

Andrii Sibiha, noul ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei

Andrii Sibiha, noul ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei Rada Supremă a Ucrainei a aprobat numirea lui Andrii Sibiha în funcția de ministru al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.