Artiştii ruşi care îl susţin pe Putin NU mai au voie să pună piciorul în Letonia

Publicat:

Ministrul leton de externe, Edgars Rinkevics, a anunţat miercuri că ţara sa va interzice intrarea a 25 de artişti ruşi “care şi-au exprimat sprijinul politic activ faţă de agresiunea împotriva Ucrainei comisă de autorităţile ruse”, relatează EFE, potrivit agerpres.

Lista îi include pe regizorul Nikita Mihalkov, pe dirijorul Valeri Gherghiev, înlăturat deja de la conducerea orchestrelor filarmonice din Munchen, Paris şi Rotterdam şi Scala din Milano, şi pe muzicianul Nikolai Rastorguev, semnatar al unei scrisori în favoarea anexării Crimeii.


Citeşte şi: Renault ŞI-A SUSPENDAT activităţile de la uzina din Moscova – Black News

Printre artiştii cărora le este refuzată intrarea în Letonia se numără, printre alţii, cântăreaţa Polina Gagarina, care a reprezentat Rusia la ediţia concursului Eurovision din 2015, şi artista belarusă Natalia Podolskaia, care a concurat pentru Moscova în 2005.

Lista publicată de agenţia de ştiri LETA o include şi pe letona Ilze Liepa, o balerină care este fiica celebrului dansator Maris Liepa, care a făcut carieră în Uniunea Sovietică şi a murit în 1989.

Citeşte şi: Armata rusă adoptă poziţii defensive – Black News

“Sprijinul faţă de atrocităţile comise de regimul de la Kremlin implică o co-responsabilitate în crimele comise, astfel încât intrarea acestor persoane în Letonia nu este permisă”, notează Rinkevics într-un comunicat.

Datorită unei importante prezenţe a minorităţii ruse şi a numărului mare de rusofoni de diferite etnii, artişti şi personalităţi ale culturii proveniţi din Rusia, precum dirijori, cineaşti sau regizori de teatru, erau foarte populari şi participau frecvent la evenimente culturale din ţările baltice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.