X

Artizanul cenzurii pe internet din China a recunoscut că a luat mită

În China a început vineri procesul fostului director al Administraţiei chineze a spaţiului cibernetic, Lu Wei, acuzat de corupţie, relatează dpa şi Xinhua, potrivit agerpres.

Lu Wei – artizanul înăspririi cenzurii pe internet în China – este acuzat că a luat mită în valoare de peste 4,6 milioane de dolari şi că a profitat de funcţiile ocupate între 2002 şi 2017 pentru a obţine diverse avantaje, atât în beneficiu personal, cât şi al altor persoane.

Citeşte şi: Pentru Trump, situaţia e clară: ‘ Pare cert, Khashoggi e mort. Consecinţele vor fi severe!’ – VIDEO

Fostul director în vârstă de 58 de ani şi-a recunoscut vina şi şi-a cerut scuze în faţa celor prezenţi la tribunalul din Ningbo (est).

La şedinţa tribunalului au asistat peste 60 de persoane, inclusiv legislatori şi ziarişti.

Citeşte şi: Putin bagă-n sperieţi pe toată lumea: ‘ În caz de război nuclear, vom ajunge în Rai ca martiri; atacatorii vor pieri ca nişte păcătoşi!’

Lu Wei a fost numit la conducerea Administraţiei în 2013, fiind însărcinat cu supravegherea controalelor conţinuturilor pe internet. În 2015, publicaţia americană Time l-a citat printre cele mai influente 100 de personalităţi din lume. La mijlocul lui 2016 a fost înlăturat din funcţie, dar şi-a păstrat postul de ministru adjunct al propagandei.

Mai mult de 1,3 milioane de oficiali chinezi au fost sancţionaţi pentru corupţie de la venirea la putere a lui Xi Jinping în 2012, potrivit guvernului.

Tags: Administraţia spaţiului ciberneticChinacoruptieLu WeiNingbo
Categorii: Știrile zilei