X

Arturs Toms Pless, primul ministru leton născut după obţinerea independenţei

Parlamentul leton l-a avizat joi pe Arturs Toms Pless, de 28 de ani, drept ministru pentru protecţia mediului şi dezvoltare regională, relatează dpa, potrivit agerpres.

Pless a atras atenţia în discursul său că va fi primul ministru născut după ce Letonia şi-a obţinut independenţa faţă de Uniunea Sovietică, în 1991.

Citește și : Merkel îi bagă în ședință pe fondatorii BioNTech

Anterior, Arturs Toms Pless a deţinut funcţia de secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul. El a fost confirmat pentru noua funcţie cu 61 de voturi pentru şi 15 împotrivă, respectiv o abţinere. El a fost propus pentru acest portofoliu de premierul Krisjanis Karins.

Politicianul din partidul For! (Dezvoltare), aflat în coaliţia de guvernare, a declarat că una dintre principalele sale priorităţi va fi implementarea unor reforme administrativ-teritoriale.

Citește și : Italienii vor fi vaccinați în masă imediat după Crăciun

Reformele, care au drept scop să facă mai eficiente serviciile de stat în regiunile Letoniei, au fost promovate de predecesorul său şi coleg în cadrul partidului, Juris Puce. El a demisionat în luna noiembrie din cauza unui scandal legat de un permis de parcare. Puce a fost acuzat de un fost coleg de partid, care era membru al consiliului municipal din Riga, că a utilizat un permis de parcare de la consiliul local la care nu avea dreptul.

Tags: Arturs Toms PlessJuris PuceKrisjanis KarinsUniunea Sovietica
Categorii: Diaspora