Aşa se face DREPTATE în India: Judecătorul i-a propus violatorului să se însoare cu victima sa pentru a scăpa de temniţă!

Publicat:

Peste 5.000 de persoane cer demisia preşedintelui Curţii Supreme a Indiei pentru că i-a propus, în timpul unei audieri, unui presupus violator să se căsătorească cu victima sa minoră pentru a evita închisoarea, au afirmat miercuri activişti pentru drepturile omului, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Judecătorul Sharad Arvind Bobde a examinat luni o cerere de punere în libertate sub cauţiune a unui angajat guvernamental acuzat că a violat o elevă, spunându-i suspectului: “Dacă vrei să te căsătoreşti cu ea, te putem ajuta. Altfel, îţi pierzi slujba şi mergi la închisoare”.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

Propunerea a stârnit imediat revoltă în rândul apărătorilor drepturilor femeilor care au redactat o scrisoare deschisă în care cereau demisia judecătorului Bobde, semnată de peste 5.200 de persoane, a declarat activista pentru drepturile femeilor Vani Subramanian.

“Sugerând ca acest violator să se căsătorească cu victima-supravieţuitoare, tu, judecătorul-şef al Indiei, ai căutat să o condamni la o viaţă în viol, predând-o călăului care a făcut-o să încerce să-şi pună capăt zilelor”, se arată în scrisoarea deschisă adresată judecătorului Bobde.

În India, victimele agresiunilor sexuale sunt în mod obişnuit supuse unui tratament sexist din partea poliţiştilor şi a instanţelor din ţară, care le încurajează să se căsătorească cu agresorii lor ca parte a aşa-numitelor soluţii de compromis.

Scrisoarea deschisă menţionează, de asemenea, o altă audiere în aceeaşi zi pentru un caz de viol conjugal, în care judecătorul Bobde a întrebat dacă această calificare este admisibilă în cadrul căsătoriei: “Soţul poate fi un om brutal, însă poţi califica drept viol relaţiile sexuale dintre un bărbat şi o femeie căsătoriţi legal?”.

“Acest comentariu nu numai că permite orice formă de violenţă sexuală, fizică şi mentală din partea soţului, dar normalizează şi tortura pe care femeile indiene au suferit-o ani de zile în cadrul căsătoriei fără niciun recurs legal”, se mai arată în scrisoare.

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

Violul conjugal nu este recunoscut ca infracţiune în India.

Judecătorul Bobde nu a răspuns autorilor acestei scrisori. Predecesorul său, Ranjan Gogoi, a fost cea mai proeminentă figură indiană care s-a confruntat cu mişcarea #MeToo după ce a fost acuzat de agresiune sexuală de o fostă membră a personalului. El a fost declarat nevinovat în 2019 în urma unei anchete interne, ceea ce a provocat proteste în ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.