Asasinarea ambasadorului italian trimite o undă de șoc în Europa

Publicat:

Preşedintele italian Sergio Mattarella a denunţat luni ”atacul laş” soldat cu moartea ambasadorului său în Republica Democratică Congo, Luca Attanasio, a militarului italian Vittorio Iacovacci şi a şoferului lor, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Republica Italiană este în doliu pentru aceşti slujitori ai statului care şi-au pierdut viaţa în exercitarea funcţiilor lor”, a adăugat şeful statului italian.


Citește și: Ambasadorul Italiei în RD Congo a fost ASASINAT

El a deplâns ”actul de violenţă” căruia i-a căzut victimă ambasadorul Attanasio.

La rândul său, Uniunea Europeană a condamnat uciderea diplomatului italian. ”Şocat de atacul împotriva unui convoi al Programului Alimentar Mondial în RDC şi de vieţile pierdute”, a scris pe Twitter preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

”Securitatea şi pacea trebuie să fie asigurate. UE este alături de RDC şi de populaţia sa”, a subliniat el.

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, şi-a exprimat ”tristeţea profundă” cu privire la pierderile de vieţi din atacul comis în RD Congo.

Citește și: TRAGEDIE aviatică în Mexic (VIDEO)! Cel puțin șase oameni au murit!

Ambasadorul Italiei în RD Congo, un carabinier care îl însoţea şi şoferul lor au fost ucişi într-un atac împotriva convoiului Misiunii ONU cu care se deplasau în estul acestei ţări, a anunţat Ministerul de Externe de la Roma într-un comunicat. Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, şi în care se afla şi şeful delegaţiei Uniunii Europene.

Potrivit agenţiei Reuters, care citează autorităţile parcului naţional Virunga, convoiul a fost atacat în apropierea oraşului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (08:15), în cadrul unei tentative de răpire.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.