X

Asasinarea ambasadorului italian trimite o undă de șoc în Europa

Preşedintele italian Sergio Mattarella a denunţat luni ”atacul laş” soldat cu moartea ambasadorului său în Republica Democratică Congo, Luca Attanasio, a militarului italian Vittorio Iacovacci şi a şoferului lor, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Republica Italiană este în doliu pentru aceşti slujitori ai statului care şi-au pierdut viaţa în exercitarea funcţiilor lor”, a adăugat şeful statului italian.

Citește și: Ambasadorul Italiei în RD Congo a fost ASASINAT

El a deplâns ”actul de violenţă” căruia i-a căzut victimă ambasadorul Attanasio.

La rândul său, Uniunea Europeană a condamnat uciderea diplomatului italian. ”Şocat de atacul împotriva unui convoi al Programului Alimentar Mondial în RDC şi de vieţile pierdute”, a scris pe Twitter preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

”Securitatea şi pacea trebuie să fie asigurate. UE este alături de RDC şi de populaţia sa”, a subliniat el.

Preşedintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, şi-a exprimat ”tristeţea profundă” cu privire la pierderile de vieţi din atacul comis în RD Congo.

Citește și: TRAGEDIE aviatică în Mexic (VIDEO)! Cel puțin șase oameni au murit!

Ambasadorul Italiei în RD Congo, un carabinier care îl însoţea şi şoferul lor au fost ucişi într-un atac împotriva convoiului Misiunii ONU cu care se deplasau în estul acestei ţări, a anunţat Ministerul de Externe de la Roma într-un comunicat. Victimele călătoreau la bordul unui autovehicul dintr-un convoi la MONUSCO, misiunea ONU pentru stabilizarea Republicii Democratice Congo, şi în care se afla şi şeful delegaţiei Uniunii Europene.

Potrivit agenţiei Reuters, care citează autorităţile parcului naţional Virunga, convoiul a fost atacat în apropierea oraşului Kanyamahoro, în jurul orei locale 10:15 (08:15), în cadrul unei tentative de răpire.

Tags: Charles MichelDavid SassoliitaliaKanyamahoroLuca AttanasioMonuscoONURepublica Democratică CongoromaSergio MattarellaVittorio Iacovacci
Categorii: Diaspora