X

ASASINAT politic. Liderul sârbilor din Kosovo a fost ucis

Unul din principalii lideri politici ai sârbilor din Kosovo, Oliver Ivanovic, a fost împuşcat mortal marţi dimineaţa în faţa biroului său din Kosovska Mitrovica, în nordul Kosovo, transmit AFP şi site-ul postului sârb B92, potrivit agerpres.

Decesul politicianului a fost confirmat de avocatul său, Nebojsa Vlajic, pentru site-ul KoSSev.

Citeşte şi: Pod PRĂBUŞIT în Columbia. Cel puţin 9 oameni au murit – FOTO/VIDEO

Ivanovic, în vârstă de 64 de ani, a fost împuşcat de patru ori în piept, în jurul orei locale 08:15 (07:15 GMT) de atacatori care se aflau într-un automobil. Politicianul a fost transportat de urgenţă la un spital din Kosovska Mitrovica, unde a murit.

Poliţia a găsit trei cartuşe în faţa biroului său, a declarat Ksenija Bozovic, o oficialitate a partidului social-democrat local SPD, condus de Ivanovic.

Poliţia a izolat partea de nord a oraşului, declanşând operaţiunea de căutare a atacatorilor.

Ivanovic era considerat un politician sârb moderat în oraşul Kosovska Mitrovica, divizat în continuare între partea de nord, locuită de sârbi, şi cea de sud, cu populaţie albaneză.

Citeşte şi: Caz CUTREMURĂTOR în California. 12 copii erau torturaţi de propriii lor părinţi – FOTO/VIDEO

Ivanovic, fost secretar de stat sârb pentru Kosovo şi ales consilier municipal în alegerile locale din 2013 în nordul Kosovska Mitrovica, a fost încarcerat timp de doi ani după ce a fost găsit vinovat de crime de război de un tribunal al Misiunii Uniunii Europene în Kosovo. Curtea de apel de la Pristina i-a anulat ulterior condamnarea de 9 ani închisoare şi a dispus rejudecarea cazului.

În luna iulie, maşina lui Oliver Ivanovic a fost incendiată în Kosovska Mitrovica. 

Tags: asasinatKosovoKosovska MitrovicaNebojsa VlajicOliver Ivanovicsarbi
Categorii: Diaspora