X

Asasinul lui David Amess avea de gând să comită şi alte atacuri

Bărbatul judecat pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess intenţionase să comită şi alte atacuri, inclusiv împotriva ministrului Michael Gove, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ali Harbi Ali (26 de ani), cetăţean britanic născut şi crescut într-o familie de origine somaleză, este judecat pentru asasinarea lui Amess şi pregătirea de acte teroriste.

Citeşte şi: NYT recunoaște acum că ‘laptopul lui Biden’ – numit în mod fals DEZINFORMAREA RUSĂ – este autentic – Black News

David Amess, deputat conservator în vârstă de 69 de ani şi tată a cinci copii, a fost ucis cu lovituri de cuţit pe 15 octombrie anul trecut, în timp ce discuta cu alegătorii din circumscripţie într-o biserică metodistă din Leigh-on-Sea, la circa 60 km est de Londra. Moartea sa a bulversat ţara, reamintind trauma asasinării deputatei laburiste Jo Cox în iunie 2016, de către un extremist de dreapta.

Procurorii au afirmat că Ali a petrecut mai mulţi ani plănuind un atac şi că anterior efectuase acţiuni de recunoaştere care i-au vizat pe ministrul Michael Gove şi pe parlamentarul conservator Mike Freer.

Citeşte şi: Consulul general al Greciei compară Mariupolul cu Alep sau Guernica – Black News

Regatul Unit a fost ţinta mai multor atacuri jihadiste cu arme albe în ultimii ani, unele revendicate de gruparea Stat Islamic. Nicio revendicare nu a fost făcută publică după moartea lui David Amess. 

Tags: Ali Harbi AliDavid AmessJo CoxLeigh-on-Sealondramarea britanieMichael GoveMike Freerstat islamic
Categorii: Diaspora