Asasinul lui Samuel Paty a fost înmormântat în Cecenia

Publicat:

La şapte săptămâni după ce a decapitat un profesor de istorie în Franţa, atacatorul de 18 ani, de origine ruso-cecenă, a fost înmormântat în Caucazul de Nord, conform unor relatări media, preluate de DPA, potrivit agerpres.     

Aproximativ 200 de persoane au luat parte la funeraliile din oraşul Shashi, în Republica Cecenă din Rusia, a relatat luni portalul de ştiri Kavkaz Uzel.


Citește și : Maduro îşi consolidează hegemonia în Venezuela şi preia controlul parlamentului

Alte media au publicat fotografii cu procesiunea funerară, a cărei pază ar fi fost asigurată de 65 de ofiţeri de securitate.

Tânărul l-a decapitat la 16 octombrie pe profesorul francez Samuel Paty, aparent după că acesta a discutat despre caricaturile cu profetul Mohamed care au apărut în revista de satiră Charlie Hebdo la un curs despre libertatea de expresie.

https://twitter.com/newkc14/status/1335660271784833031?s=20

El a fost apoi împuşcat mortal de forţele de securitate.

Investigatorii anchetează această crimă, care a şocat Franţa şi l-a determinat pe preşedintele francez Emmanuel Macron să îşi intensifice măsurile împotriva activismului islamist, ca un act de terorism motivat de extremismul islamist.

Întrebat despre informaţiile privind această înmormântare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenţia de presă rusă Interfax că Rusia a condamnat atacul terorist.

Conform unor relatări media, corpul neînsufleţit a fost transferat din Franţa în Cecenia la 5 decembrie. Autorităţile ruse au respins oficial permanent orice legătură între atacator şi ţara sa de origine.

Citește și : FOAMETEA face ravagii în SUA! Pandemia a acutizat criza alimentară

Născut în Cecenia, atacatorul islamist ar fi trăit cu familia sa în Franţa.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a negat vehement informaţiile privind ‘o pistă cecenă’ în acest asasinat şi l-a acuzat pe Macron că se foloseşte de politicile sale pentru a determina oameni să comită crime şi că este “de o sută de ori mai rău” decât un terorist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.