Asia întâmpină 2019 cu artificii

Publicat:

Clopotele au sunat şi artificiile au aprins cerurile în ţările din Asia pe măsură ce acestea au trecut în noul an, relatează luni dpa, scrie agerpres.

În Taiwan, capitala Taipei a organizat un foc de artificii pe celebrul zgârie-nori Taipei 101, de 509 metri înălţime, una dintre cele mai înalte clădiri din lume.


Citește și : Prim-ministrul Sheikh Hasina din Bangladesh câştigă un nou mandat pe fondul unui scrutin marcat de violenţe

Au fost lansate artificii de pe toate cele patru laturi ale Taipei 101, iar pe una a fost prezentat un montaj de animaţie de 380 de secunde, cu imagini de fructe şi animale şi pieţe nocturne.

China a trecut în 2019 la trei ore după Australia, dar aici nu s-a întâmplat nimic de genul giganticului foc de artificii din golful Sydney, scrie AFP.

În condiţiile în care Europa mai are de aşteptat încă câteva ore înainte de miezul nopţii, preşedintele Xi Jinping a profitat de alocuţiunea sa de Anul Nou pentru a promite că va continua reformele şi deschiderea ţării sale către lume. “Ritmul reformelor va continua şi poarta se va deschide şi mai mult”, a spus şeful statului chinez.

Anul nou a început în linişte în China, unde principalele festivităţi vor avea loc de Anul Nou chinezesc, care începe pe 5 februarie potrivit calendarului lunar, notează dpa.

Petrecerile de Anul Nou sunt în general de mai mică amploare în China comparativ cu alte părţi ale lunii. Excepţia o constituie regiunea administrativă specială Hong Kong, unde artificii strălucitoare au aprins portul.

În Japonia, clopotele din templele budiste au bătut de 108 ori pentru a marca Noul An, o tradiţie care reaminteşte numărul de dorinţe pământeşti pe care o persoană trebuie să le depăşească pentru a ajunge în nirvana.

Citește și : Turiştii vor plăti o taxă pentru a intra în Veneţia

În primele trei zile ale Noului An, se aşteaptă ca milioane de japonezi să meargă la altare şi temple din întreaga ţară pentru a se ruga pentru fericire şi prosperitate.

În loc de un foc de artificii, anulat în semn de respect pentru victimele tsunamiului din privincia Banten, capitala indoneziană Jakarta a decis să organizeze o nuntă colectivă pentru 500 de cupluri în corturi de mari dimensiuni.

Seara de Revelion a fost aleasă pentru ca “toată lumea să le poată sărbători căsătoria odată cu ei”, a explicat guvernatorul regiunii, Anies Baswedan.

“Sunt fericită, cu adevărat fericită”, a declarat pentru AFP una dintre tinerele soţii, Rohilah.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere

Casă de pompe funebre, amendată cu 950 de milioane de dolari din cauza unor cadavre în descompunere O casă de pompe funebre a fost amendată...

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco

Elon Musk va închide biroul X din San Francisco Elon Musk anunță că se va închide biroul emblematic din San Francisco al X. „Nu există...

Serialul TV ‘House of the Dragon’ se va încheia după patru sezoane

Serialul TV 'House of the Dragon' se va încheia după patru sezoane Serialul TV "House of the Dragon", produs de HBO, se va încheia...

Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice

Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice Poliția somaleză a confiscat sute de voaluri islamice de la locuitoarele unui oraș din sudul Somaliei. Forțele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.