Asigurarea CASCO, o poliță care nu ar trebui să fie opțională. Ce acoperă în plus față de RCA

Publicat:

În vâltoarea vieții cotidiene, aproape că nu ne mai putem imagina viața fără mașină personală. Pentru că ne oferă independență și pentru că ne ajută să ajungem rapid dintr-un colț în altul al orașului (chiar și într-un oraș aglomerat ca Bucureștiul, se pot găsi rute alternative pentru a evita ambuteiajele și pentru a ajunge repede la destinație). Pentru că ne permite să plecăm oricând în vacanță sau pentru că este cel mai util mijloc de transport atunci când avem o urgență de ordin medical și nu numai.

O vorbă spune însă că trebuie să-ți permiți să deții o mașină, iar acest dicton nu se referă doar la prețul de achiziție. În zilele noastre, aproape oricine își permite o mașină, de lux sau mai ieftină, nouă sau la mâna a doua, după posibilitățile fiecăruia. Dar deținerea unei mașini nu înseamnă doar cheltuiala inițială pe care o facem la achiziție. Orice proprietar de automobil știe că acesta vine cu cheltuieli suplimentare.


În primul rând, trebuie să păstrăm mașina în bună stare de funcționare și cu cât este mai veche sau mai folosită, cu atât va fi nevoie să cheltuim mai mulți bani cu întreținerea. Combustibilul de calitate sau reviziile tehnice cerute de lege sau altele, în funcție de necesități, sunt de asemenea ,sursă de cheltuieli atunci când deții o mașină. Și nu în ultimul rând, asigurările.

Diferența dintre asigurarea RCA și o asigurare CASCO

În România, se pot încheia două tipuri de asigurări auto. Asigurarea de răspundere civilă auto, cunoscută de toată lumea după acronimul RCA, care este obligatorie pentru oricine achiziționează o mașină, și asigurarea CASCO, poliță opțională. Și deși nu este obligatorie, ca RCA-ul, CASCO este o asigurare care acoperă mult mai multe riscuri și care îi despăgubește pe proprietarii de mașini în multe situații dificile.

Dacă ar fi să comparăm cele două tipuri de asigurări, asigurarea obligatorie RCA despăgubește cazurile de accidente auto și are în vedere doar terțele persoane afectate de accident, nu și persoana considerată a fi vinovată. Așadar, RCA poate fi folosită pentru a acoperi despăgubirile persoanelor care au avut de suferit de pe urma unui accident pe care îl produci.

CASCO, pe de altă parte, este o asigurare mai flexibilă, care despăgubește șoferul și care include mult mai multe riscuri, între care: furtul mașinii, diferite avarii (loviri, zgârieturi, căderi de apă sau alte obiecte pe suprafața mașinii), avarii provenite din fenomene naturale sau meteo extreme (grindină, căderi masive de zăpadă sau gheață, inundații, cutremure, alunecări de teren), vandalism (acțiuni răuvoitoare de distrugere la exterior sau la interior).

Cu alte cuvinte, o asigurare CASCO se comportă ca o asigurare facultativă pentru locuințe. Chiar dacă mașina este asigurată obligatoriu pentru posibilele accidente, mai sunt tot felul de situații în care mașina poate avea de suferit și aici intervine polița CASCO, ce acoperă o multitudine de alte riscuri și ajută proprietarul mașinii să o repare fără să se împrumute la prieteni sau în bancă.

De ce oricine are mașină ar trebui să încheie o asigurare CASCO

Aglomerația din marile orașe, lipsa locurilor de parcare și gararea mașinii peste noapte departe de locuință, în locuri neamenajate, pot duce inevitabil la situații în care autovehiculul poate fi lovit sau vandalizat. Sunt nenumărate situațiile în care îți găsești mașina zgâriată, lovită, cu oglinzile sparte sau, mai rău, distrusă cu rea intenție. Reparațiile, oricât de mici ar fi problemele, sunt de cele mai multe ori costisitoare, mai ales la o mașină scumpă sau de lux, de aceea o asigurare CASCO este mai mult decât binevenită pentru a acoperi aceste cheltuieli.

De asemenea, nu puține au fost cazurile în care proprietarii s-au trezit cu mașinile luate de ape într-o inundație, avariate de căderi masive de zăpadă sau de gheață, înghițite de pământ în cazul alunecărilor de teren sau strivite sub dărâmături la cutremur. Și în aceste cazuri, asigurarea CASCO este plasa de siguranță atunci când proprietarii de mașini trec prin astfel de situații nedorite și neașteptate.

O asigurare CASCO acoperă aproape orice situație neprevăzută care poate avaria mașina, cu mențiunea că trebuie luată în calcul utilizarea corectă a autovehiculului. De exemplu, nu pot fi cerute despăgubiri pentru vandalism, dacă mașina a fost lăsată descuiată în parcare.

Asigurare CASCO, în țară și în străinătate

O asigurare CASCO este utilă și în cazul unor incidente în străinătate. Dacă obișnuiești să conduci mai mult pe drumurile din țară, este suficient să achiziționezi o asigurare CASCO uzuală, fără costuri suplimentare. Dacă, însă, mergi frecvent în străinătate cu mașina, varianta full CASCO te poate despăgubi și pentru evenimentele excepționale care au loc în afara țării.

În concluzie, mașina nu trebuie asigurată doar pentru accidente, ci și pentru situațiile neprevăzute care pot apărea și care îți pot avaria automobilul, fie că este în trafic, fie că este parcat în fața blocului, fie că ești cu el în străinătate. Pentru a beneficia de cea mai bună poliță de asigurare pentru mașina ta, Leader Team Broker vine cu soluții adaptate pentru fiecare client în parte. Cu un singur telefon către consultanții Leader Team, îți poți asigura autovehiculul după necesitate și după buget.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.