Asistenţii medicali germani cer salarii mai mari: ‘Aplauzele nu sunt suficiente!’

Publicat:

Angajaţi din sectorul public german au încetat lucrul marţi, declanşând greve de avertisment în favoarea revendicărilor de creşteri salariale, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Aplauzele nu sunt suficiente. Vrem să fim plătiţi mai bine’, a declarat reprezentantul sindical Volker Hoppmann, din mijlocul angajaţilor medicali adunaţi în faţa spitalului din Guetersloh, în landul Renania de Nord-Westfalia.


Citeşte şi: Algeria interzice un cunoscut post de televiziune francez

Ca şi în alte ţări, germanii s-au strâns în timpul epidemiei pentru a aplauda personalul medical aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

Proteste sunt programate marţi şi în Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat, Saxonia Inferioară şi Schleswig-Holstein, acţiuni similare urmând să fie declanşate în alte landuri în cursul acestei săptămâni.

Citeşte şi: Adio viaţă de noapte! Anglia îşi ÎNCHIDE mai devreme barurile, pub-urile şi restaurantele

Puternicul sindicat Verdi vizează să facă presiuni asupra autorităţilor federale şi locale în sprijinul acordării unei majorări salariale de 4,8% pentru circa 2 milioane de angajaţi, cu o creştere minimă de 150 de euro pe lună.

O a doua rundă de discuţii s-a încheiat în weekend la Potsdam fără un acord, runda următoare fiind prevăzută la 22-23 octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.